Kfor počinje sanaciju mosta

Izvor: B92, 07.Nov.2011, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor počinje sanaciju mosta

Kosovska Mitrovica -- Komanda Kfora najavila je da će danas početi sanaciju na mostu u Ložištu, koji se nalazi na putu za administrativni prelaz Jarinje.

Kfor je najavio i da će ukloniti sve barikade na koje naiđu njihove jedinice.

Kfor je saopštio da mu je potrebna apsolutna sloboda kretanja, kako bi teška mašinerija stigla do mosta i da se sve radi zbog bezbednosti stanovništva

"Nadam se da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će situacija sa barikadama biti rešena brzo i mirno. Važno je da shvatimo da se ovde radi o obezbeđivanju zakona i reda i pronalasku načina kako da se obezbedi sloboda kretanja", kaže Piter Fejt, šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu.

U međuvremenu, Skupština zajednice opština Kosova i Metohije pozvala je Srbe da ne prihvate sporazum kojim bi se rešilo pitanje prelaza Brnjak i Jarinje, jer bi se njime zaokružila državnost Pokrajine.

"Evropska unija na Kosovo gleda kao na jedinstvenu carinsku zonu. Postoje sporazumi koji su dogovoreni tokom tehničkih dijaloga Beograda i Prištine, a koji predviđaju da carinske pečate priznaju obe strane. Treba da bude jasno da je za primenu tog sporazuma neophodno prisustvo kosovskih carinika na graničnim prelazima", kaže Fejt.

Priština je zapretila da će se slediti Beograd i da će se povući iz dijaloga, ako srpska strana ne počne da primenjuje već postignute dogovore. Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri kaže da će odluka o prekidu dijaloga zavisiti od saveta koje će im dati zvaničnici EU i Sjedinjenih Američkih Država.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.