Incident u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 14:40

Incident u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje

U Skupštini Srbije danas je došlo je do incidenta kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili "Izdaja", a zatim su krenuli ka predsedniku.

Nakon toga su ustali poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS-a i došlo je do koškanja između poslanika SNS-a i obezbeđenja.

Vučić: Srbija neće pasti ni danas niti ikada,opozicija pokušala da razori državu

Predsednik Vučić izjavio je da je opozicija danas u parlamentu pokušala da razori svoju državu i poručio da Srbija neće pasti ni danas ni bilo kada i da je njegov posao da štiti državu od onih koji su hteli da je uništite.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje Vojislav Mihailovića iz NADA-Novi DS S-POKS pitao zašto poslanici opozicije ne mogu da dobiju vreme da iznesu svoj stav i da su ranije srpski radikali dobijali maltene više vremena u parlamentu od poslanika vladajuće većine, dok to, kako kaže, danas nije slučaj.

"Šta vam smeta dva minuta da čujete drugačiji stav", zapitao je Mihailović.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je pitao Mihailovića da li se u to vreme neko fizički obračunavao sa poslanicima vladajuće većine i da li je to tada bilo po poslovniku.

Vučić je zatim odgovarajući Mihailoviću rekao da je sadašnje opozicija ranije donela taj poslovnik i da se zna ko određuje ima li neko pravo na repliku.

"Danas mislite da imate pravo da radite šta hoćete, zato što je takva odluka doneta da Srbija mora da se sruši. Srbija neće pasti ni danas ni bilo kada. Imali smo i replike i duplike, suština je u tome da je opšte poznato koliko je opozicija imala tada pravo, to je bilo svetsko čudo, ali predsednici nisu dolazili u skupštinu. Šta ste (Mihailoviću) radili ovde, šta ste hteli da uradite ovde, da bijete nekoga, da objasnite nešto", rekao je Vučić.

On je zapitao Mihailovića da li zna šta je rezultat te politike danas u parlamentu.

Predsednik je istakao, pozivajući se na vest koju je objavilo Kosovo onlajn, to što je predsednik Novog DS S za KiM Boris Janićijević podneo danas ostavku na mesto predsednika te stranke zbog, kako je sam obrazložio, današnjeg cirkusa u Skupštini Srbije.

"Sada dobro razmislite da li ste pametno uradili ili niste, pokušali ste da naružite Srbiju, da razorite svoju zemlju, a razorili ste sebe i samo nastavite taj posao, čestitam vam na tome. Hvala što ste došli ovde (ispred njegove klupe u parlamentu), razumeo sam šta biste vi radili, ali to ne možete da uradite, a ja ću uvek da sedim mirno, ma koliko divljali, skidali kravate i bili besni", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je njegov posao da štiti državu od onih koji su, kako je rekao, malopre hteli da je unište.

"Neću vam dati da je uništite, kao ni Kurtija koji je isto ovo izvodio, pa ste od njega naučili i napravili i repliku dupliku svega što je on radio u parlamentu u Prištini", istakao je Vučić.

Kosovo onlajn je prenelo da je Janićijević podneo danas ostavku na mesto predsednika te stranke zbog, kako je obrazložio, današnjeg cirkusa koji smo gledali u Skupštini Srbije i da su ga u odluci podržale kolege iz gradskog odbora novog DS S iz Kosovske Mitrovice, i da su zajedno sa njim svi podneli ostavke.

"Novi DS S od danas ne postoji u Kosovskoj Mitrovici", naveo je Janićijević i dodao da je "celog sebe dao u odbrani KiM".

"Zaista ne želim da gledam ovaj cirkus. Zato i podnosim neopozivu ostavku na članstvo u DŠ i na mesto predsednika pokrajinskog odbora novog DŠ na KiM i mesto predsednika novog DŠ Kosovske Mitrovice", kaže Janićijević.

On ističe da najiskrenije nije očekivao da će kako kaže "gledati ovakve scene u Skupštini Srbije i to kada se priča o Kosovu i Metohiji".

"Potpuno sam slomljen", zaključio je Janićijević.

Pre diskusije Vučića i Mihailovića, Branimir Jovanović (SDPS) je poručio da će SDPS nastaviti da pruži podršku Vučiću.

"Treba biti dovoljno mudar da se nađe balans da se zaštiti bezbednost Srba na KiM i da se ne ugroze ekonomski napredak Srbije i ne ugroze interesi Srbije. Podržaćemo da se nastave razgovori o francusko - nemačkoj inicijativi, da se zna da to nije sporazum, niti rešenje već okvir za nastavak razgovora. Ne odgovara nam, ali moramo da nastavimo da se borimo i tražimo rešenje i izvučemo maksimum iz toga", rekao je Jovanović.

Dodao je da zamrznuti konflikt donosi samo nesigurnost za Srbe koji žive na KiM.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident u Skupštini, koškanje poslanika opozicije i vladajuće koalicije

Izvor: RTS, 02.Feb.2023

Žučna rasprava tokom sednice Skupštine Srbije, na kojoj se govori o Kosovu i Metohiji, u jednom trenutku pretvorila se u incident. Došlo je do koškanja između poslanika opozicije i vladajuće koalicije. . Do incidenta je došlo kada su, nakon skandiranja, poslanici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.