Haradinaj Vučiću: Ne igraj se s Albancima

Izvor: Blic, 03.Maj.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj Vučiću: Ne igraj se s Albancima

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, po povratku iz Francuske, čije vlasti su prošle nedelje odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine, uputio je premijeru i novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se "ne igra sa Albancima" i da se "ne kači s njim", preneo je danas kosovski list "Gazeta Ekspres".

"Vučić Albance vidi kao 'meke neprijatelje' i napravio je loš izbor kada je rešio da se 'kači' sa mnom", rekao je Haradinaj, sada lider Alijanse >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za budućnost Kosova (AAK), u televizijskoj emisiji "Komiteti" u produkciji prištinskog "Ekspresa".

U tekstu koji je Ekspres naslovio "Haradinajeva poruka Vučiću:Ne kači se sa mnom!", Haradinaj tvrdi da Vučić nije izuzetak u odnosu na druge lidere u regionu Balkana i da je "veoma slab političar, koji nije uspeo da poboljša ekonomsku situaciju u Srbiji, dok Vlada Srbije uzima zajmove da bi isplatila penzije".

Haradinaj tvrdi i da "Vučić nema hrabrosti da prkosi Hrvatima, koji su mu jasno stavili do znanja gde mu je mesto":

"Ostao je bez ijednog potencijalnog neprijatelja koga bi smeo da zaluđuje, pa pokušava da se igra sa Albancima. Izabrao je da se poigra sa mnom, ali je napravio loš izbor", poručuje Haradinaj.

"Moje 'putovanje' je bilo lako. Članovi moje porodice su 'pokopani' za slobodu ove zemlje, dragi borci pali, video sam sve što neko može da doživi u ratu, uključujući paljenje kuća i druge strahote rata. Ali, jednu stvar bi Vučić trebalo da shvati da sam ja jedan od onih koji nikada ne odustaju u borbi, ni jedan jedini dan. A moja poruka Vučiću i ostalima glasi da bi trebalo da prestanu da se igraju s Albancima", rekao je Haradinaj.

Video: Doček Ramuša Haradinaja u Prištini

On je, u istoj emisiji, komentarisao Vučićevu izjavu da su ga francuske vlasti oslobodile zato što će postati potpredsednik vlade, a predsednik Demokratske partije Kosova (PDK) Kadri Veselji premijer, navodi "Gazeta Ekspres".

Haradinaj je, s tim u vezi, rekao da nema planove o potencijalnoj koaliciji sa PDK i da poštuje odluku naroda o formiranju buduće vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić Haradinaju: Ne brinu me opasni ljudi, već ćutanje Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2017

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne brinu "opasni ljudi", poput Haradinaja, već ćutanje Evrope na ono ššto u poslednje vreme poručuju Albanci, a što se ne može drugačije razumeti nego kao pretnje "cepanjem" granica u rušenjem na Balkanu. Vučić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.