Đorđević novi ministar odbrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 04:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević novi ministar odbrane

Dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević izabran je danas u Skupštini Srbije za novog ministra odbrane.

Đorđevića je podržalo 165 poslanika, dok je osam bilo protiv, a glasalo se prozivkom.

Đorđević je nakon glasanja položio zakletvu pred parlamentom.

On je na to mesto izabran na predlog premijera Aleksandra Vučića  umesto Bratislava Gašića, koga je parlament zbog seksističkog komentara na račun jedne novinarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razrešio funkcije 5. februara, takođe na predlog premijera.

Tokom sedmočasovne skupštinske rasprave podršku izboru Đorđevića za novog ministra odbrane najavile su SNS, SPS, SVM, NS, JS, PUPS, SPO-DHS S, SDA Sandžaka, dok su njegov izbor  kritikovale SDS i DS.

Obrazlažući svoj predlog u Skupštini premijer Vučicć rekao je  da se takvim predlogom garantuje stabilnost sistema odbrane, budući da je Srbija u "ne jednostavnoj situaciji zbog migrantske krize".

Zoran Đorđević je, rekao je Vučić, dobar izbor, jer je reč o marljivom, posvećenom radniku i timskom čoveku, masteru ekonomskih nauka, članu MENSE, koji govori engleski i ruski i koji je završio školu nacionalne odbrane.

Vučić je rekao da je, bez obzira što će ubrzo biti raspisani izbori, vladi važno kako će sistem vojske funkcionisati do maja, kad će nova vlada izabrati svoje ministre, budući da je Srbija u "ne jednostavnoj situaciji zbog migrantske krize", kao i zbog toga što ministar odbrane ima specifičan položaj.

Istakao je da ministar odbrane ima specifičan položaj u odnosu na sve druge ministre, jer se pored svog ministarstva, stara i o vojsci, a odgovara skupštini i vladi, ali i predsedniku Republike.

Premijer je rekao da je Đorđević predlog vlade, jer je reč o vrednom, školovanom, marljivom, posvećenom čoveku, koji je dobro i timski obavljao svoj posao u sistemu Ministarstva odbrane.

Zoran Đorđević je, prema njegovim rečima, dobar predlog, jer je reč o marljivom, posvećenom radniku i tim

Biografija Zorana Đorđevića

Đorđević je rođen u Beogradu 11. februara 1970. godine.

Master je ekonomskih nauka. Završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane.

Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je, otac je sina i ćerke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica o izboru novog ministra odbrane

Izvor: B92, 02.Mar.2016

Beograd -- Skupština Srbije počela je danas u 10 sati sednici na kojoj se raspravlja o predlogu premijera Vučića da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević...Poslanicima predlog za Đorđevićev izbor obrazlaže premijer Vučić, a u sali su, pored Đorđevića, ministri Dušan Vujović,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.