Dačić: Saradnja sa Turskom na visokom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2022, 12:04

Dačić: Saradnja sa Turskom na visokom nivou

Predsednik Narodne skupštine u tehničkom mandatu Ivica Dačić ocenio je da su odnosi između Srbije i Turske tradicionalno prijateljski i da se bilateralna saradnja nalazi na veoma visokom nivou na gotovo svim poljima, saopšteno je posle današnjeg razgovora sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

Dačić se sa Čavušogluom sastao četvrti put u poslednjih godinu dana, a ukupnu međuparlamentarnu saradnju u prethodnom periodu ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kao "veoma dobru, prijateljsku, kontinuiranu", ističući da je "svojom ustaljenom dinamikom pratila trend opštih bilateralnih odnosa", saopšteno je iz Narodne sklupštine.

On je naglasio da "dobre političke odnose prate i razvijeni ekonomski odnosi, što je posebno važno u trenutnoj situaciji, kada je poljuljano globalno energetsko i ekonomsko tržište".

Srbija je, po njegovoj oceni, značajnim promenama investicionog okvira doprinela stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja za kompanije koje imaju nameru da realizuju ulaganja na teritoriji Srbije.

"Zainteresovani smo za unapređenje saradnje u sferi privlačenja turskih investicija kroz obezbeđivanje dugoročne podrške turskim investitorima u sprovođenju njihovih poslovnih namera, kako u postupku realizacije investicionih projekata, tako i u zaštiti stečenih prava investitora, a imajući u vidu stabilno poslovno okruženje i privlačni investicioni ambijent“, naglasio je Dačić.

Ministar Čavušoglu je istkao da istorija dosadašnjih odnosa obavezuje obe zemlje da nastave "zajednički rad na jačanju sveukupnih odnosa i podršci miru i stabilnosti u regionu".

Turski šef diplomatije Čavušoglu je rekao i da "oba naroda imaju velike koriti od uspešne realizacije sporazuma, o čemu svedoči i nedavna odluka da se za međusobna putovanja koriste samo lične karte, što će dodatno podstaći poslovne i turističke posete u oba pravca".

Uvođenjem redovnih letova iz Beograda do Ankare, kao i iz Niša i Kraljeva do Istanbula krajem 2021. značajno se osnažila povezanost dve države, naglasio je turski ministar spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.