Čurkin: Albanci pokušavaju da promene etničku strukturu Kosovske Mitrovice

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2012, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: Albanci pokušavaju da promene etničku strukturu Kosovske Mitrovice

28.11.2012. - Provociranje incidenata

Na sednici SB UN stalni predstavnik Ruske Federacije Vitalij Čurkin je konstatovao da u celini situacija na Kosovu „ostaje veoma napeta“. On je podsetio na poslednje incidente, na pucnjavu 19. novembra na severu Kosovske Mitrovice. „Stiče se utisak da kosovski Albanci rade na promeni etničke strukture stanovništva grada, na istiskivanju Srba iz severnog dela Kosovske Mitrovice. Posledice toga mogu biti nepredvidljive“, - upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je Čurkin.

Dodatne tenzije donose pokušaji Prištine da kontroliše kosovske oblasti u kojima žive Srbi. Predstavnik Rusije je posebno ukazao na odluku kosovskih vlasti da otvore administrativnu kancelariju kosovske vlade u severnom delu Mitrovice koja „provocira nove incidente“. Donošenje bilo kakvih odluka za mesta u kojima je stanovništvo mešovito „mora uzeti u obzir želje Srba“, naglasio je on. „Dijalog je nezamenjiv instrument rešavanja problema u pokrajini, pa i u Kosovskoj Mitrovici“, - rekao je Čurkin.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Ukidanje nadgledane nezavisnosti Kosova je politički kuriozitet"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2012

Rusija smatra da odluka Međunarodne upravljačke grupe o ukidanju nadgledane nezavisnosti samoproglašenog Kosova predstavlja "politički kuriozitet", rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin..."Niko nema pravo da donosi odluke umesto Saveta bezbednosti UN", rekao je Čurkin na sednici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.