Bugarska zatvorila granicu za Srbe do 31. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 21:28

Bugarska zatvorila granicu za Srbe do 31. jula

Građanima Srbije privremeno je ograničen ulazak u Bugarsku od sutra, 16. jula, pa do 31. jula, saopštila je Ambasada Srbije u Sofiji.

Izuzetak od navedene zabrane dozvoljava državljanima Srbije, koji mogu tranzitirati preko Bugarske sa ciljem povratka Srbiju.

Tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje neodložno napuštanje teritorije Bugarske, navedeno je na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji.

RTS dodaje, pozivajući se na list >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novinite, da u Bugarsku neće moći ni državljani BiH, Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Turske.

Granice turske otvorene

Granice Turske su još od 12. juna otvorene za sve turiste, kažu u ambasadi te zemlje u Srbiji. Za ulazak u Tursku, kako navode, nije potreban ni test na Kovid-19, ni karantin.

U ambasadi su na taj način odgovorili na pitanje Tanjuga da li su granice Turske bezuslovno otvorene za građane Srbije, odnosno da li pod određenim uslovima i pod kojim.

Grčka: Strože mere na granici s Bugarskom, ulazak samo uz test

Na granici Grčke i Bugarske danas su stupile na snagu strože zdravstvene kontrole, pa će tako svi putnici kojima je dozvoljeno da prelaze granicu morati da imaju negativan test na Kovid-19, koji je izdat u prethodna 72 sata i preveden na engleski jezik, navodi AP.

Nova pravila, koja su uvedena nakon što je zabeležen porast broja zaraženih korona virusom, koji se dovodi u vezu sa turistima, dovela su do pada broja putnika u odnosu na proteklih nekoliko dana, prenosi agencija.

Granični prelaz Promahonas - Kulata je jedini prelaz koji je otvoren na granici sa Bugarskom za putnike čija putovanja nisu neophodna.

Zvanično su stupili na snagu i planovi o ukidanju zabrane direktinih letova iz Velike Britanije, pa će se te usluge nastaviti od sutra.

Zdravstveni stručnjaci, koji savetuju vladu, traže oštriju primenu mere za zdravstvenu bezbednost i upozoravaju na nizak nivo pridržavanja pravila.

Više desetina zdravstvenih radnika protestovalo je ispred kabineta premijera, tražeći bolju snadbevenost osobljem u javnim bolnicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.