Ambasador Poljske najavio četiri sporazuma sa Srbijom

Izvor: Blic, 16.Dec.2010, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Poljske najavio četiri sporazuma sa Srbijom

KRUŠEVAC - Ambasador Poljske u Beogradu Andžej Jasionovski rekao je večeras u Kruševcu da se radi na potpisivanju četiri međudržavna sporazuma vlada Poljske i Srbije koji će, inače dobru saradnju dve zemlje, podići na još viši nivo.

Jasionovski je rekao da će najavljeni sporazumi unaprediti saradnju Srbije i Poljske u oblasti kulture, poljoprivrede, odbrane i borbe protiv organizovanog kriminala.

"Svaka od ovih oblasti je važna, ali je, po našem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mišljenju, sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede od izuzetnog značaja, jer će on ojačati trgovinske veze dve zemlje", ocenio je poljski ambasador.

Na pitanje kako Poljska vidi put Srbije ka Evropskoj uniji, on je rekao da njegova država podržava Srbiju i u tom smislu nudi pomoć svojih eksperata koji će Srbiji pomoći da iskoristi iskustva Poljske na tom putu kako bi se taj proces što pre završio.

Jasionovski je večeras u Kruševcu otvorio trodnevni festival pod nazivom "Za našu i vašu slobodu" posvećen 30. godišnjici osnivanja pokreta Solidarnost koji je, kako je rekao, osamdesetih godina "pokrenuo proces demontaže socijalističkog režima i označio početak osvajanja slobode za zemlje tadašnjeg istočnog bloka".

Festival, koji se odvija pod pokroviteljstvom ambasade Poljske, a u organizaciji ministarstva kulture i kulturnog nasleđa Poljske, u Kruševac je stigao nakon beogradskog izvođenja, a od ponedeljka se seli u Golubac.

Prema rečima ambasadora, obeležavanje 30 godina osnivanja pokreta Solidarnost Poljska organizuje u svim bivšim socijalističkim zemljama, ali na različite načine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri ugovora Vlade sa Alžirom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2010, 01:37

BEOGRAD -..Ministar kulture Nebojša Bradić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin i direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin potpisaće danas tri zasebna ugovora sa ministrom spoljnih poslova Alžira Muradom Medelsijem, najavljeno je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ambasador Poljske u Kruševcu

Izvor: Rasina.net, 17.Dec.2010

KRUŠEVAC - Ambasador Poljske u Beogradu Andžej Jasionovski rekao je večeras u Kruševcu da se radi na potpisivanju četiri međudržavna sporazuma vlada Poljske i Srbije koji će, inače dobru saradnju dve zemlje, podići na još viši nivo.

Nastavak na Rasina.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.