AP preneo kao hitnu vest da Srbija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP preneo kao hitnu vest da Srbija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Američka agencija Asošijeted pres prenela je kao hitnu vest ("alert") da je Srbija zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog odluke Kosova da formira vojsku.

Zatim je u široj vesti takođe pod oznakom hitno ("urgent") prenela izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da je formiranje vojske "najdirektnija pretnja miru i stabilnosti u regionu i bezbednosti srpskog naroda".

Srbija smatra da je glasanje u kosovskom parlamentu kršenje rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << UN o Kosovu donete posle kraja rata 1999. godine i NATO vojne intervencije protiv Srbije.

AP podseća da je NATO bombardovao Srbiju 78 dana 1999. godine kako bi "zaustavio njen obračun sa albanskim separatistima", kao i da je Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. što Srbija ne priznaje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Nova američka država van američkog kontinenta"

Izvor: B92, 15.Dec.2018, 10:55

Beograd -- Kosovski parliament odobrio je nacrt zakona o transformaciji KBS u vojsku Kosova. Srbija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN...Vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da kada se sve pogleda i uzme u obzir ono što je prikazano na jučerašnjoj ceremoniji u Prištini – nije nimalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.