Plejboj, Disciplina, E-Play i kreativci iz celog sveta miksuju u Savamali!

Izvor: Prva.rs, 05.Jun.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plejboj, "Disciplina", E-Play i kreativci iz celog sveta "miksuju" u Savamali!

Publika će najpre imati priliku da čuje prve finaliste muzičkog konkursa Double Dare, nakon čega će uživati u muzici modernog sadržaja, koja sadrži elemente drum and bas, tehna, elektro, pank i hard korzvuka koji donosi grupa E-Play. Sastav koji svojom energijom pokreće domaću rok scenu, grupa Jarboli, pokazaće zašto se publika na njihove nastupe uvek rado vraća i obećavaju energiju i pozitivni osećaj koji traje dugo posle završetka koncerta. Poseban spektakl očekuje ljubitelje domaćeg rok zvuka, kada će, nakon duže pauze, nastupiti beogradski bend Plejboj i konačno obradovati fanove karakterističnim tvrdim rok zvukom, jakim gitarama i standardno dobrim gruvom. Za sam kraj prve festivalske večeri nastupiće Trese, lupa, udara, ad-hoc postava koju čine Koja (Disciplin A Kitchme), Švaba (Električni Orgazam) i Buca (Disciplin A Kitchme), a čiji je repertoar, kako samo ime kaže, baziran na Kojinoj muzici iz filma „Kako je propao rokenrol“, ali uključuje i srodne rok standarde. Tamara Marković, PR Miksera, kaže da je program koncentrisan u četiri dana da bi se prihod od ulaznica što pre uplatio u fond namenjen sugrađanima stradalim u poplavama.
Pored konkretnih akcija prikupljanja pomoći i novčanih sredstava za nastradale, oznaku "Solidarnost!" na Mikser festivalu 2014 nosiće i edukativni i debatni programi platforme "Mikser razgovori". Obiman konferencijski program obuhvatiće teme iz oblasti održivog razvoja, urbanizma, dizajna, kreatvnih industrija, a paneli i diskusije će posebnu pažnju posvetiti temama solidarnosti i angažovanosti građana, doprinosu i značaju pojedinaca i struka u rešavanju problema u društvu. Svoja dragocena iskustva iz ovih oblasti podeliće svetski priznati stručnjaci kao što su ruski strit umetniki pisac Miša Most, Danijel Kosentino, umetnik i predavač na Američkom univerzitetu na Kosovu, Džon Sudhir Horo, direktor "IdeaWorks Design & Strategy" iz Indije i mongi drugi.
Program ovogodišnjeg Mikser festivala je još raznovrsniji i sveobuhvatniji nego prethodnih godina i odvija se u deset programskih celina. Pored već pomenutih konceptualnih umetnika, performera, strit artista iz celog sveta koji će svoje stvaralaštvo predstaviti pod tematskim celinama "Umetnost i društvo" i "Street smart", program "Dizajn za zajednicu" predstaviće i mlade dizajnere iz regiona i sveta u okviru već etabliranih Mikserovih talent platformi "Mladi balkanski dizajneri" (Young Balkan Designers) i "Ghost Project", a ove godine će svoje radove izložiti i "Gladni dizajneri" ("Hungry Designers"), pobednici istoimenog konursa Hrvatskog dizajnerskog društva. Zašto "Održiva utopija"?
Slogan ovogodišnjeg festivala nastao je spajanjem dva naizgled suprostavljena termina; održivo je nešto što je realno, ostvarivo, konkretno i postojano, dok utopija predstavlja nešto što u realnosti ne postoji, idealni svet, ideju. Slogan je velikim delom izrastao iz Savamale, kao svojevrsnog utopijskog kvarta, ali i tumačenja umetnosti kao alata za pokretanje pozitivnih promena u društvu. Ovaj oksimoron teži da inspiriše ključne programske tačke festivala sa idejom da kreira dalje smernice za razvoj kvarta, ali i da, u širem kontekstu, preispita mesto kulture i umetnosti u savremenom svetu.
Mikser festival i ove godine misli na svoje najmlađe posetioce, pa će u okviru "Mikser kids" programa biti organizovane brojne kreativne radionice za decu, dok će kulinarske radionice u okviru programa "Gastro revolucija" obradovati sve gurmane i zaljubljenike u gastronomiju.
Mikser festival je kulminacija permanentne kulturne akcije koju ljudi okupljeni oko ideje Miksera sprovode tokom cele godine. Od pre godinu dana imamo u svoju kuću - Mikser Haus, u Savamali, koja nam pruža mogućnost da ono što smo nekada radili jednom godišnje sada radimo stalno - da okupljamo ljude sa dobrim idejama u borbi za jedan novi kulturni obrazac.
Više informacija: mikser
Veliki broj bendova odazvao se i pozivu za učešće na velikom humanitarnom koncertu na Kališu, trećeg jula.
 
 
 
 
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.