Pamtiću u 2012: Ivan Tokin

Izvor: Politika, 15.Dec.2012, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamtiću u 2012: Ivan Tokin

kolumnista

Ivan Tokin (42) živi i radi u Beogradu. Kako kaže, po zanimanju je porodičan čovek, a bavi se i pisanjem i kuvanjem. Redovno objavljuje kolumne u „Siti magazinu”, koje su vrlo čitane, kako u štampanom izdanju tako i na internetu. Piše i za „Plejboj”. Nada se najboljem, a tako će biti u 2013. kada mu biti objavljen prvi roman.

Evo po čemu će Tokin pamtiti 2012. godinu

DOGAĐAJ >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << GODINE

Ovo je još jedna godina dobrog života za mene. Živ sam i zdrav, imam porodicu i prijatelje. Imam gde da se sklonim kad je hladno i šta da pojedem kad sam gladan. Osim toga, bilo je interesantno kad je Feliks Baumgartner skočio iz svemira.

PROMAŠAJ GODINE

Glad i sirotinja s jedne strane, i prebogati, i lopovi i lažovi, s druge strane.

DOMAĆA LIČNOST GODINE

Milinko koji može da se prati na „Fejsbuku”. Ide po Srbiji i ostavlja poklone na raznim mestima da ih nađu nepoznati ljudi. Nisam se lično uverio da to radi, ali ljudi tako pričaju a on slika svaki poklon koji ostavi negde. Milinko ne zna ko će da pokupi poklon. Ne obraća pažnju na to da li je neko pismen ili ne, da li je glup ili pametan, niti koje je vere, ni da li je uopšte siromašan. On prosto poklanja svima. To je kao da grli ceo svet, u ovom slučaju celu Srbiju.

STRANA LIČNOST GODINE

Zlatan Ibrahimović – Gol koji je dao pre oko mesec dana Englezima, s 30 metara, makazicama, preko golmana i preko oba beka, bila je divlja simfonija koju svako razume. Neko superinteligentno biće, na primer, koje nikad nije čulo za fudbal, zastalo bi malo i razmislilo šta se to desilo.

PESMA GODINE

„The Guns of Brixton” grupe „Kleš”. Često mi se dešava da slušam jednu pesmu satima, dok pišem ili kuvam. Ovu sam 2012. najviše puta slušao po nekoliko sati. Osim toga, udara nas po inertnosti i po tome što trpimo sve od svakoga.

KONCERT GODINE

Sajsi Em-Si na Kalemegdanu letos, u okviru festivala koji je organizovala grupa „Prodidži”. Fina devojka sa opasnim jezikom. Lepa, pametna, u miru sama sa sobom i u ratu sa svakim ko joj smeta.

FILM GODINE

Ove godine sam do kraja odgledao samo jedan film, južnokorejski „Proleće, leto, jesen, zima... i proleće” iz 2003, u režiji Kim Ki Duka. Sve što je čoveku potrebno da zna o životu može da se nauči iz tog filma.

ROMAN GODINE

Dve knjige kojima se često vraćam, a to sam uradio i ove godine: „Zapisi iz mrtvog doma” Dostojevskog, i „Dnevnik druge zime” Srđana Valjarevića. Zato što su mi od njih pluća puna života a mozak pun smrti.

POZORIŠNA PREDSTAVA GODINE

„Ja sam muškarac, mnogo sam pametan, a ovo društvo ništa ne valja”, po tekstu Ane Rodić u režiji Milutina Petrovića. Mnogo mi se svidela. Gledao sam je dva puta.

objavljeno: 16.12.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.