Pamela Anderson: Zatvorenici treba da dobijaju vegansku hranu

Izvor: B92, 09.Mar.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamela Anderson: Zatvorenici treba da dobijaju vegansku hranu

Bivša zvezda serije “Čuvari plaže” i Plejboj evazečica smatra da bi zatvorenicima u državi Njujork trebalo davati samo vegansku hranu.

Andersonova je u ime organizacije za zaštitu prava životinja PETA pisala guverneru Njujorka Endrjuu Kuomu ponudivši se da poseti državni zatvor i skuva neko vegansko jelo za njegove stanovnike. To je već uradila u okružnom zatvoru u Arizoni.

“Imam predlog koji se dobro uklapa u vaše planove o reformi zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i koji bi mogao da reši budžetsku krizu”, napisala je Andersonova.

“Pošto Njujork ima više od 52.000 zatvorenika, mogli biste da uštedite gotovo dva miliona godišnje i poboljšate njihovo zdravstveno stanje, ako im ponudite nutritivno bogate veganske obroke.”

Ona je predložila mahunarke, pirinač, sočivo, testeninu, krompir i drugo povrće, kao i voće za ishranu zatvorenika.

Uštedu je izračunala na osnovu iskustva u Okružnom zatvoru u Arizonui,gde je uštedela 273.000 dolara prelaskom na veganske obroke za 8.000 zatvorenika.

Međutim, predstavnik za odnose s medijima guvernera Kuomoa Rič Azopardi smatra da Pamela treba da prepusti nadležnima reformu zatvora.

“Poštujemo sve što PETA radi, ali su veće šanse da se ja pojavim u rimejku ‘Čuvara plaže’, nego da se zatvorenici hrane veganski”, rekao je Azopardi.

Takođe, uprava Komiteta za zatvore kritikovala je Pamelin predlog kao apsurdan, jer oni već troše samo 1,25 dolara po obroku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.