Ranio trojicu, pa  naručio pivo

Izvor: Blic, 31.Jan.2010, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranio trojicu, pa naručio pivo

Dvojica mladića Dragan T. (39) iz Bukovca i Ognjen C. (29) iz Novog Sada su teško ranjena, a Miloš G. (26) i Strahinja S. (25) lakše povređeni u pucnjavi koja se juče ujutru desila u diskoteci „Đava“ na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Marko Radenković

Kao aktera ovog krvavog incidenta, policija je označila Marka Radenkovića (36) iz Bačke Palanke. On je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno posedovanje i nošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oružja i policija za njim traga.

Teško ranjeni Dragan T. i Ognjen C., inače radnici obezbeđenja u diskoteci, prebačeni su u Urgentnu kliniku novosadskog Kliničkog centra gde su se lekari izborili za njihov život.

Kako je navela portparolka Kliničkog centra Vojvodine Gordana Umićević, Ognjen C. je zadobio povrede u predelu stomaka, hitno je operisan i prebačen na reanimaciju, dok je Dragan T. ranjen sa dva metka i zadobio je više telesnih povreda.

"Zdravstveno stanje Ognjena C. i Dragana T. se danas popravilo. Oni su svesni, isključeni su sa aparata i u toku dana će napustiti Jedinicu intenzivne terapije", izjavila je agenciji Beta portparolka Kliničkog centra Vojvodine Gordana Umićević. Ona je dodala da su Strahinja S. i Miloš G. nakon pregleda i ukazane lekarske pomoći pušteni kući.

Do pucnjave je došlo oko 5.15 sati, pola sata nakon što je obezbeđenje Radenkovića izbacilo iz objekta pošto se sporečkao sa dvojicom redara. Radenković se pola sata kasnije, naoružan pištoljem, vratio u diskoteku. Na ulazu u objekat ponovo je započeo svađu s redarima. U jednom trenutku izvadio je pištolj i ispalio tri hica u Dragana T., a zatim je okrenuo cev prema Ognjenu C. (1981) i pogodio ga u stomak. Potom je ušao u diskoteku, gde je ranio Miloša G., a onda drškom pištolja više puta udario po glavi Strahinju S. Na kraju, Radenković je hladnokrvno seo za šank, vitlajući pištoljem naručio i popio pivo, a zatim izašao.

Diskoteka „Đava" u kojoj je Radenković pored Dragana T. i Ognjena C. povredio i Miloša G. i Strahinju S.

Inače, Radenković je odavno poznat policijskim i pravosudnim organima. Bio je ključni svedok u procesu protiv novosadskih narko-bosova Nenada Opačića i Dalibora Nišavića Čode, zbog čega su ga, dok je izdržavao kaznu u Okružnom zatvoru na Klisi, kraj Novog Sada, gotovo do smrti pretukli zatvorenici.

Podsetimo, Radenković je osuđivan zbog trgovine drogom i bio je u sukobu sa „zemunskim klanom" u Novom Sadu i Vojvodini. Svedočio je pred Specijalnim sudom u postupku protiv „zemunskog klana", koji je po navodima optužnice naručio ubistvo Novosađanina Velibora Iličića. Iličić je ubijen 7. decembra 2002. godine po nalogu Dušana Spasojevića, a Opačić i Nišavić osuđeni su za pomoć plaćenim ubicama Dušanu Krsmanoviću i Milanu Jurišiću da pobegnu nakon ubistva. Pripadnici nekadašnjeg „veterničkog klana" novosadske ekspoziture „zemunaca" 2006. su brutalno pretukli Radenkovića, upravo zbog informacije da bi upravo on trebalo da svedoči.

Radenković je u zatvor na Klisi prebačen iz kaznione u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao kaznu zbog preprodaje narkotika, a sudski je ranije gonjen zbog nasilničkog ponašanja.

Kako je Tanjugu saopštila portparolka novosadske Policijske uprave Milena Tomić, Radenković se predao policiji. On se pojavio kasno sinoć u policijskoj stanici u pratnji advokata i određen mu je pritvor. Radenković će u roku propisanom zakonom biti izveden pred istražnog sudiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.