Prag: Panika, stižu danski đaci

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prag: Panika, stižu danski đaci

Prag -- Češka policija preduzela je posebne mere pripravnosti u Pragu, gde centrom prolaze pojačane patrole, a sve zbog srednjoškolaca iz Danske na ekskurzijama.

Deca su čak obeležena trakama na rukavu da se razlikuju maloletni od punoletnih kojima sme da se posluži alkohol.

Škole iz Danske otkrile su Prag kao zanimljivu destinaciju za školske ekskurzije tokom prolećnog raspusta prošle godine, kada su krivudave uličice turističkog srca češke prestonice preplavile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljade đaka iz te skandinavske zemlje.

Međutim, više od istorije i arhitekture zanimalo ih je češko pivo i provod u barovima.

Prošlogodišnji raspust kada je policija privodila pijane maloletne danske izgrednike, neki hoteli u kojima su odseli sabirali štete posle odlaska ekskurzije a pune ruke posla imala i ambasada Danske, nateralo je policiju da sada preduzme posebne mere u saradnji sa ambasadom Danske i turističkim agencijama koje decu dovode.

Jedna od mera je i označavanje trakama na rukavu, kako bi se na prvi pogled razlikovali maloletnici kojima po češkim zakonima u barovima, kafićima i pivnicama ne smeju da natoče alkoholna pića od đaka koji su već napunili 18 godina.

Danske turističke agencije predale su policiji spisak oko 10 pivnica, kafića i diskoteka u kojima su rezervisali mesta a takođe i tri hotela u kojima će deca boraviti i oni su pod pojačnim nadzorom policije a češće su i patrole u centru grada.

U Prag je tokom jučerašnjeg dana stiglo 1.800 đaka iz Danske na raspust, a ukupno ih češka prestonica očekuje narednih dana oko 8.000.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u Pragu u pripravnosti zbog đaka iz Danske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2014

Češka policija preduzela je posebne mere i u pripravnosti je u Pragu, gde centrom prolaze pojačane patrole, sve zbog srednjoškolaca iz Danske na ekskurzijama u češkoj prostonici. Deca su čak obeležena trakama na rukavu da se razlikuju maloletni od punoletnih kojima sme da se posluži alkohol. Škole...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.