Pivom do dobrovoljnih davalaca krvi

Izvor: S media, 14.Jan.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivom do dobrovoljnih davalaca krvi

Jedan centar za sakupljanje krvi u SAD smislio je nov način za privlačenje dobrovoljnih davalaca, kojima nudi pivo umesto uobičajenih sendviča.

Dok u ostalim centrima davaocima nude užinu u vidu kifle ili sendviča, u centru za sakupljanje krvi u Takomi, u američkoj saveznoj državi Vašington, odlučili su da im ponude nešto privlačnije.

Akcija nazvana "Dajte krv, dobićete pivo" doživela je toliki uspeh da je sakupljanje krvi produženo. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

To je zanimljiv način da dodjete do novih davalaca, izjavio je predstavnik centra.

Da bi zainteresovani dobili bon za pintu piva u jednom od barova ili pabova uključenih u akciju, dovoljno je da imaju 21 godinu (po američkom zakonu mladjima od tog uzrasta zabranjeno je konzumiranje alkohola) i, naravno, da nemaju fobiju od šprica.

Medutim, pre nego što se prepuste uživanju u zasluženoj nagradi, dobrovoljni davaoci će morati da sačekaju da od trenutka uzimanja krvi prodje četiri sata, preneli su lokalni mediji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.