PS: Šta je s firmama gde je Radulović bio stečajni upravnik?

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Šta je s firmama gde je Radulović bio stečajni upravnik?

Pokret socijalista je upitao kakva je sudbina 16 preduzeća čiji je stečajni upravnik bio predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović i koje je rezultate u njima ostvario, s obzirom na to da je, tvrde, na ime usluga stečajnog upravnika tokom tih šest godina, "profitirao više od 200.000 evra".
Pokret socijalista u saopštenju pita i koliko je Radulović naplatio angažmane u Vršačkoj pivari, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Delta legalu" šećerani "Dimitrije Tucović" i koji su rezultati tih angažmana.
"Zašto je kao stečajni upravnik nameštao milionski vredne knjigovodstvene poslove firmi 'E-biznis servisis' koja je u vlasništvu njegove supruge? Zašto krije da ga je upravo zbog nameštanja poslova ženinoj firmi Privredni sud u Beogradu novembra 2011. godine razrešio dužnosti stečajnog upravnika u GP 'Novi putevi' i kaznio sa 100.000 dinara?", stoji u saopštenju Pokreta socijalista.
Pitaju i zašto je, kako tvrde, 2013. godine, kada je postao ministar privrede smenio rukovodstvo Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, isto rukovodstvo koje je, navode, "protiv njega 2011. povelo istragu zbog brojnih zloupotreba i sukoba interesa".
"Zašto krije da je njegov kum Aleksandar Stevanović namestio udruženju 'Pronet', čija je predsednica Sandra Savanović Stevanović, supruga Stevanovića, posao vredan 1,38 miliona dinara na ime navodnog 'lajf-koučinga' koji je trebalo da drži radnicima propalog BIP-a? Zašto krije da je jedino čime se kao ministar bavio guranje svog predloga Zakona o stečaju, u kome je 'genijalno' predvideo da se licenciranje i kontrola stečajnih upravnika izuzme od države?", pitaju iz Pokreta socijalista.
"Lažni protest dosovske opozicije"
Pokret socijalista ocenio je da je večerašnje okupljanje dela opozicije ispred RTS-a "lažni protest" iza koga stoje "vlasnici većine medija u Srbiji".
Kako se navodi u saopštenju PS, tim protestom dosovska opozicija već traži opravdanje za poraz, pošto je svesna poraza na predstojećim beogradskim izborima.
"Znaju dosovci dobro da ih Beograđani neće i znaju da neće dobiti njihovu podršku, lažni protesti, pozivanje na nerede, nasilje i mržnju su njihov jedini način da pokušaju da se dokopaju gradske kase", piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.