Obaveze refinansira, milione investira

Izvor: Capital.ba, 29.Avg.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obaveze refinansira, milione investira

BANJALUKA – „Banjalučka pivara“ zadužiće se više od 20 miliona maraka kako bi refinansirala postojeće kredite, a ove godine u proizvodnju planira da investira više od šest miliona maraka. Za sjednicu Skupštine akcionara „Banjalučke pivare“, zakazanu za 10. septembar, predloženo je donošenje Odluke o raspolaganju imovinom velike vrijednosti. U Prijedlogu odluke se navodi da će se „Banjalučka pivara“ zadužiti oko 18 miliona kod UniCredit banke, da će uzeti revolving kredit >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od 4,7 miliona KM te sklopiti Ugovor o okviru za finansijsko praćenje u iznosu od 2,3 miliona KM. Kao obezbjeđenje kredita biće založena nepokretna i pokretna imovina „Pivare“. Iz „Banjalučke pivare“ su za CAPITAL rekli da je namjena kredita refinansiranje po povoljnijim uslovima čime se obezbjeđuju povoljni uslovi finansiranja, dugoročna podrška banke firmi, kao i mogućnost za planiranje i bolje projektovanje poslovanja u narednom periodu. „Poslovanje “Pivare” nastavlja da bude veoma pozitivno, lagano ali polako proširujemo našu ponudu na izvoznim tržištima kao što su Italija, Srbija i Hrvatska, gdje je naše Nektar pivo odlično prihvaćeno i gdje se već stvorila lojalna baza potrošača koja se konstantno uvećava. “Pivara” će ove godine uložiti preko šest miliona KM u poboljšanje i modernizaciju proizvodnih linija, od čega će najveći dio investicija biti usmjeren ka proširenju kapaciteta proizvodnje i unapređenju linija za punjenje piva“, rekli su u „Banjalučkoj pivari“. CAPITAL: Svjetlana Šurlan Чланак Obaveze refinansira, milione investira се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Građani žiranti za kredit “RiTE Gacko” od 18 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2019, 12:36

BANJALUKA – Preduzeće „Rudnik i termoelektrana (RiTE) Gacko“ zadužiće se za 18,4 miliona maraka čije vraćanje garantuje Vlada RS iz Budžeta, odnosno od novca svih građana Srpske. Vlada RS dala je saglasnost za izdavanje garancija RS za kreditno zaduženje preduzeća „RiTE Gacko“ kod...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.