Hoću da postim, dajte pivo!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2011, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoću da postim, dajte pivo!

Amerikanac Džej Vilson (38) iz Preskota u Ajovi planira da u narednom periodu uopšte ne jede, već samo da konzumira pivo, da bi istražio život nemačkih monaha iz 17. veka, koji su ovo piće pravili kao posebno gustu tečnost kako bi pregurali Veliki post.

Vilson, koji se amaterski bavi proizvodnjom piva, planira da pije četiri čaše dnevno i ne unosi nikakve druge hranljive materije. Cilj mu je da utvrdi da li je moguće preživeti samo na pivu, i kakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su posledice nakon više dana bez hrane.

Svoje iskustvo opisaće u blogu pod nazivom "Dnevnik monaha sa pola radnog vremena", a "dijeta" će trajati 46 dana. Vilson će se pripremati u dogovoru sa lekarom koji će pratiti njegovo stanje.

"Mnogi poznanici koji su čuli za moj projekat su se smejali i mislili da ću se samo napijati po ceo dan, ali pijanstvo nije moj cilj. Ovo je istorijska studija", rekao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.