Boemi pobegli od estrade

Izvor: Glas javnosti, 06.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boemi pobegli od estrade

Ovogodišnja „Petrovačka noć 2008“, najveća muzička fešta u Petrovcu od ribe, vina i piva koje se besplatno delilo turistima, održana je pred skromnih nekoliko hiljada posetilaca, za razliku od prošlih godina kada ih je bilo duplo više.

- Podelili smo gostima besplatno 500 kilograma kvalitetne ribe, 500 litara piva i hiljadu litara vina - kaže Tihomir Fabris, predsednik udruženja“Širun“ iz Budve.

Jedan od najvrednijih roštiljdžija, Boro Andrić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << imao je pune ruke posla. Puna tri sata pekao je ribu dok su posetioci strpljivo čekali na svoju porciju u redu dugačkom tridesetak metara.

Točilac vina Duško Knežević iz Nikšića bio je iznenađen je bio interesovanjem dama koje su se vraćale po čašu vina više puta. Širun sa gradela i degustacija nacionalnih vina i piva su mediteranski gurmanski doživljaj koji se ne propušta. Dobru mediteransku zakusku pratio je i mediteranski zvuk najboljih klapa sa Crnogorskog primorja!

Uz nastup napuljskog benda „Suoni Errranti“ publika je tek počela da se zagreva kad je na scenu izašla mlađana Aleksandra Bučevac i otpevala nekoliko pesama bez muzičke pratnje. To je razočaralo posetioce koji su očekivali da će nju i Ivana Čanovića slušati uživo i uveriti se u njihove stvarne glasovne mogućnosti, tim pre što se zna da je pevanje sa studijskih matrica i „otvaranje usta“ pevača prevaziđeno na ovakvim manifestacijama.

Za razliku do Aleksandre i Ivana, poseban muzički doživljaj priredila je Nina Badrić.

Na šetalištu nije bilo velikih gužvi. Damir Bektašević iz Leskovca i Kristina Raonić iz Bijelog Polja prodavali su mornarske kape po ceni do deset evra, a Nada iz Podgorice šećernu vunu. Slikanje sa majmunom Pimom, bilo je doživljaj večeri. Petrovački slikari i njihovi gosti -umetnici, nisu ni ovog puta mnogo pridavali pažnju estradnom programu, već su boemski uživali u dobrom vinu u poznatim petrovačkim kafićima. Petrovački restorani za vreme proslave predstavili su svoju najbolju ponudu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.