Zakon o PIO u parlamentu pre odlaska MMF-a

Izvor: Beta, 27.Okt.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o PIO u parlamentu pre odlaska MMF-a

BEOGRAD, 27. oktobra 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je u sredu da će Predlog izmena i dopuna Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju biti vraćen u parlament pre okončanja tekuće revizije aranžmana sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Cvetković je novinarima na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora (FIC) kazao da će u ponedeljak ili utorak biti donet stav o izmenama tog zakonskog rešenja.

On je dodao da je predlog morao biti povučen iz skupštinske procedure i bez zahteva sindikata jer su bila predvidjena dva umesto tri uskladjivanja penzija sa troškovima života dogovorena sa MMF-om.

Premijer je kazao da će predložene izmene biti dostavljene i Socijalno ekonomskom savetu. Vlada Srbije je u petak, 22. oktobra, povukla iz skupštinske procedure Predlog izmena Zakona o PIO.

Sindikati zahtevaju da se u Zakon o PIO ugradi zaštitna klauzula po kojoj prosečna penzija ne bi mogla da padne ispod 60 odsto prosečne plate. U sadašnjim izmenama, usaglašenim sa MMF-om, nema zaštitne klauzule već postoji samo formula uskladjivanja penzija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakon o PIO u parlamentu do 2. IX

Izvor: B92, 27.Okt.2010

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio da će Izmena zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju biti vraćena u skupštinsku proceduru do 2. novembra...Jovan Krkobabić, zadužen za reformu penzionog sistema, kaže da će "zakon biti vraćen u skupštinsku proceduru bez ikakvih izmena,...

Nastavak na B92...

Investitori očekuju energičnije sprovođenje zakona

Izvor: Capital.ba, 27.Okt.2010

BEOGRAD, Strani investitori očekuju da se u Srbiji energičnije sprovodi već donijeto zakonodavstvo, rečeno danas na predstavljanju Bijele knjige Savjeta stranih investitora za 2010. godine. Da bi se i novi i postojeći zakoni adekvatno primjenjivali, Savjet stranih investitora je predložio donošenje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.