Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2019, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničkom akcijom do povraćaja umanjenih penzija

BEOGRAD

U organizaciji Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ i Saveza samostalnih sindikata Srbije, danas je održan u Beogradu okrugli sto „Zajedničkom akcijom do povraćaja umanjenih penzija“.

Velika sala Medija centra je bila premala da primi sve zainteresovane goste, iz redova ovih sindikata ali i drugih penzionerskih udruženja.

Tribina je organizovana u cilju utvrđivanja zajedničkog nastupa Saveza penzionera Srbije i Sindikata penzionera >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Nezavisnost“, koji su svoju saradnju potvrdili potpisivanjem sporazuma.

Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ je naglasio da je neophodno da sindikati koordinišu svoje aktivnosti i da zajedničkim snagama razvijaju strategije postupanja narednom periodu.

Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije je apostrofirao ulogu koju penzioneri imaju u društvu Srbije, navodeći da „imaju moć koje ni sami nisu svesni“. On je govorio o važnosti aktivacije penzionera i njihovog motivisanja da učestvuju u ovoj borbi za svoja prava. Po njemu, okrugli sto je pokazatelj značajnog stepena jedinstva dva reprezantativna sindikata u nastojanju da svoju poziciju osnaže.

Predsednik Sindikata penzionera „Nezavisnost“, Miloš Grabundžija, se detaljnije bavio problematikom povraćaja umanjenih penzija. On je istakao da su „penzioneri svojevremeno pomogli državu kada je trebalo, a sada je rad da država učini svoj deo posla“. Naročito se osvrnuo na neophodnost državne intervencije kada je u pitanju primoravanje poslodavaca da uplaćuju doprinose u skladu sa zakonom.

Nakon izlaganja učesnika, usledila je diskusija u kojoj su učestvovali prisutni.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.