Zabrana stenjanja kada Šarapova ode u penziju

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Okt.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana stenjanja kada Šarapova ode u penziju

Marija Šarapova je izjavila da podrža odluku VTA da bi mladi igrači trebalo da se edukuju da ne stenju tokom meča i da nauče nove tehnike disanja. Jedna od najglasnijih teniserki na Turu je nedavno sa predstavnicima Asocijacije teniserki razgovarala o tome kako bi glavne sudije trebalo da imaju spravu koja meri jačinu zvuka. Međutim, čelnici su uveravali Ruskinju da takve korake neće preduzimati dok se ne povuče. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<

Počela sam da stenjem od kad znam za sebe – rekla je 25-godišnja Šarapova. – Čula sam da treneri i Akademije rade sa talentima učeći ih novim tehnikama disanja. Kada nešto počnete da radite u ranim godinama, to postaje navika, da li stenjete ili ne. To je dobar način rešavanja problema, a ne da nekom u sred karijere govorite da se menja.
Sa druge strane Viktorija Azarenka, prva teniserka sveta i jedna od najglasnijih teniserki na Turu, nije potpuno podržala plan ističući da je ljudi iz VTA nisu konsultovali, dok su oni istakli da Beloruskinja nije bila raspoložena za razgovor. Nejasno je da li će sudije dobiti sprave za merenje u bližoj budućnosti, ili barem tokom Azarenkine karijere.
Srećno sa tim. Ne znam šta će se desiti, malo pokušavaju pa ne pokušavaju, sve dok ne odluče ne želim da razgovaram o tome – jasna je Azarenka.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.