Za još 19 radnika “Gorice” otkaz ili posao u drugom javnom preduzeću

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za još 19 radnika “Gorice” otkaz ili posao u drugom javnom preduzeću

Posle najnovije sistematizacije koja predviđa 53 radnika manje, 30 se dobrovoljno javilo da ode iz "Gorice", 4 odlazi u penziju, dok je za još 19 radnika neizvesno hoće li biti tehnološki višak ili će ih angažovati u drugim javnim preduzećima.

Dok čekaju odgovor iz nadležnog gradskog Sekretarijata, prema rečima v. d. direktora Nenada Mišića, oni i dalje rade u “Gorici”.

Kako objašnjava Mišić, Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u lokalnoj samoupravi ne tretira prelazak iz jednog u drugo javno preduzeće koja imaju istog osnivača kao novo zapošljavanje.

Ako postoji potreba za radnicima koji su njihove stručne spreme oni će preći u druga preduzeća. Još nismo podelili otkaze, još čekamo, ne žurimo sa tim - kazao je Mišić.

Podsetimo, deo zaposlenih “Gorice” je već prešao u “Medianu” i “Parking servis”, kada su ova dva preduzeća preuzela uređenje gradskog zelenila, signalizaciju i javnu rasvetu.

Kada ostanu sa 129 zaposlenih, koliko i predviđa nova sistematizacija, Mišić očekuje da će “Gorica” finansijski da se stabilizuje i da počne da vraća pare drugim javnim preduzećima.

Platni fond bi trebalo da se smanji za 2,5 do 3 miliona dinara već od februara, a na proleće očekujemo i da počnu više da se prodaju grobna mesta pa će biti većih prihoda – objašnjava direktor “Gorice” Mišić.

Skupština Grada je odlučila da ovom preduzeću bude isplaćeno još 40 miliona dinara za otpremnine za poslednju turu radnika koji odlaze iz “Gorice”.

Poslednjih nekoliko godina od kada je u finansijskim problemima “Gorici” je iz gradskog budžeta uplaćeno više stotina miliona dinara, a iz drugih javnih preduzeća su pozajmljivali pare koje im još nisu vraćene. Kada je “Mediana” koja je i najveći poverilac pokušala prinudno da naplati ratu duga od “Gorice” kojoj je pozajmila 80 miliona, Gradsko veće je usvojilo odluku da se naplata obustavi i dugovanje još jednom reprogramira, pa će sa otplatom početi tek u junu.

“Gorica”, podsetimo, duguje i “Parking servisu”, “Naissus”-u, “Objedinjenoj naplati” i Direkciji za javni prevoz.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.