Vulin: Zaštitićemo najsiromašnije

Izvor: Akter, 06.Sep.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zaštitićemo najsiromašnije

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će politika Vlade,u predstojećim razgovorima sa MMF-om, biti da najsiromašniji moraju biti zaštićeni

Vulin je rekao novinarima da će predsednik Vlade Srbije, s obzirom na to da se u ovoj Vladi zna red, u ponedeljak izaći pred javnost i reći šta nas očekuje.

"Sačekajmo ponedeljak kada će se vrlo precizno znati šta će se dešavati dalje, a ono što sada mogu da kažem, a to jeste politika naše vlade, da najsiromašnjiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << moraju biti zaštićeni", rekao je on.

Vulin je naglasio da "teret pogrešnih odluka i teret onoga što nije zarađeno ne treba da bude raspoređen tako da oni koji su najsiromašniji primaju najveći teret".

"U ovoj Vladi se zna red, u nekim drugima se možda nije znalo, a to znači da će predsednik Vlade izaći pred naciju i reći šta nas čeka", istakao je Vulin.

On je prethodno na polju Leget, nadomak Sremske Mitrovice, odao počast pripadnicima pešadijskog puka Hajduk Veljko iz sastava nekadašnje timočke divizije Prvog svetskog rata.

Premijer Aleksandar Vučić juče je najavio da u ponedeljak počinju razgovori unutar vlade o rebalansu budžeta i smanjenju plata i penzija kao i sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, ali je ponovio da se to odnosi samo na plate u javnom sektoru i na penzije, te da će najsiromašniji biti apsolutno zaštićeni.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vulin: Zaštitićemo najsiromašnije

Izvor: B92, 06.Sep.2014

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će politika Vlade Srbije u razgovorima sa MMF o smanjenju plata i penzija biti da najsiromašniji bidu zaštićeni...Vulin je rekao novinarima da će predsednik Vlade Srbije, s obzirom na to da se u ovoj Vladi zna red, u ponedeljak izaći pred javnost i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.