Vulin: Revizijom invalidskih penzija ušteđeno 86 miliona dinara

Izvor: RTS, 13.Maj.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Revizijom invalidskih penzija ušteđeno 86 miliona dinara

Za samo godinu dana, revizijom invalidskih penzija Ministarstvo rada uštedelo je 86 miliona dinara, kaže ministar Aleksandar Vulin.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u Prijepolju, gde je otvorio ordinaciju za medicinsko veštačenje PIO fonda, rekao da će se nastaviti sa revizijom, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Sa revizijom će se nastaviti dokle god postoje invalidske penzije, koje će biti konstantno proveravane. Da je to urađeno pre 10-ak godina zamislite kolika bi bila ušteda", rekao je Vulin i naglasio da su nove prijave za invalidske penzije mnogo bolje dokumentovane i da se sada prijavljuju samo oni koji imaju pravo na to.
U ordinaciji za medicinsko veštačenje PIO fonda u Prijepolju obavljaće se veštačenje za ocenu radne sposobnosti i tuđu negu, i pomoć osiguranika i korisnika sa područja opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.
Ministar Vulin je istakao da se novom organizacijom medicinskog veštačenja u Prijepolju nastavlja približavanje Fonda PIO korisnicima ovih usluga koji su do sada na pregled morali da putuju u filijalu u Užice.
Tokom boravka u Prijepolju Vulin se sastao i sa opštinskim rukovodstvom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: Obezbeđeno 16 milijardi dinara za socijalni program

Izvor: RTS, 14.Maj.2015, 11:34

Ni jedan radnik iz 530 preduzeća u restruktuiranju, kao i iz firmi u kojima su privatizacije poništene, neće ostati bez socijalnog programa, jer je Vlada za tu namenu obezbedila 16 milijardi dinara, izjavio je ministar Aleksandar Vulin. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.