Vulin: Potvrđeno ranije povećanje plata i penzija

Izvor: Blic, 01.Maj.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Potvrđeno ranije povećanje plata i penzija

Plate i penzije povećavaće se i ranije nego što je očekivano, odnosno već u ovoj godini, a ne tek po obračunu iduće godine i to je potvrđeno, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

I ovog meseca je suficit umesto deficita, više se uštedelo i više zaradilo nego što se potrošilo, rekao je Vulin novinarima na Goču.

- I to, iako nam je ceo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svet rekao da možemo da trošimo. Ali ne, mi smo uštedeli i svi su bili zadovoljni time da imamo i dugove, ali smo pokazali da možemo i bez dugova - rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Srbija može da se menja na bolje, "zahvaljujući ovom narodu", kome je zahvalan i koji, kako smatra, sada može da kaže da će početi i da počinje da živi bolje.

- Šta bi mi bez ovog naroda, koja to vlada na svetu može da učini nešto dobro bez penzionera, bez seljaka, bez radnika - ništa ne može - rekao je ministar.

Povodom Međunarodnog praznika rada, Vulin je rekao da je 1. maj praznik svih ljudi koji žive od svog rada, dan kada treba da se pogleda šta se radilo prošle godine, dokle se stiglo i da se pokaže šta je nada, kakva Srbija se želi i hoće idućeg 1. maja.

- Mi smo učinili dosta za poboljšanje položaja zaposlenih, značajno smo smanjili nezaposlenost, danas ste mogli da čujete predsednika vlade koji je objavio veliku i važnu stvar - da se penali na penzije neće više doživotno obračunavati, već samo do 65. godine, odnosno, ako radite, na osnovu beneficiranog radnog staža do 59. godine - istakao je ministar.

Dakle, kako podvlači, država će pomoći, biće tu, a posebno je napomenuo da je takođe danas objavljeno da će se ići na povećanje minimalne cene rada i da su sve to stvari koje menjaju Srbiju - na bolje.

- Ali menjaju je zato što su radnička klasa i penzioneri, svi oni koji žive od svog rada, bili hrabri, strpljivi, protekle dve godine bili su uz svoju državu, svoju vladu, kako bi stvorili zemlju koja je bila u stanju da sada menja stvari na bolje. Eto, to je naš 1. maj, dan kada se podsećamo kako je bilo, šta želimo, kakvi smo bili i kakvi možemo da budemo - kaže Vulin.

Čestitao je praznik svima koji žive od svog rada, naglasio da je ovo "njihova zemlja, postoji zbog njih".

- Kada vam budu govorili kako su pametniji i bolji od vas neki koji sebe zovu elitom - kažite im da su radnici Srbije elita, penzioneri, seljaci, e to je elita koja je stvorila ovu zemlju, branila je, zbog kojih ova zemlja treba da bude bolja - rekao je Vulin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.