Vulin: Bolja vremena dolaze brže nego što smo očekivali

Izvor: RTS, 01.Maj.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Bolja vremena dolaze brže nego što smo očekivali

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokrata socijalista Aleksandar Vulin izjavio je u Bačkoj Palanci da, zahvaljujući dobrim rezultatima Vlade Srbije i naporima čitavog društva, bolja vremena u našoj zemlji dolaze brže nego što je očekivano.
Povećanje plata i penzija nismo očekivali već u prvoj godini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reformi, ali zahvaljujući naporu čitavog društva, imamo šanse da se tome nadamo, rekao je Aleksandar Vulin na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja 1. maja i dana Pokreta socijalista, prenosi Tanjug.

Pozdravljajući mnogobrojne građane, okupljene na izletištu "Tikvara”, Vulin je rekao da su se pre godinu dana, za Praznik rada, čule kritike povodom novog Zakona o radu, koji će navodno još povećati nezaposlenost u Srbiji.
Slušao sam kad su govorili da ne valja Zakon o radu, da ne valja Vučić, da ne valja Vlada. A sad kada povećavamo plate i penzije, hoće li se neko izviniti i priznati svoje greške, kazao je Vulin i naglasio da je jedan od najznačajnijih uspeha aktuelne vlasti to što je stvorila uslove da "ovom zemljom više nikada ne vladaju tajkuni".
Vulin je rekao da će u Srbiji biti, ne samo sačuvan postojeći nivo radnih i socijalnih prava, nego će biti nastojano da ona budu unapređena.
Odgovarajući na pitanja novinara povodom ocene zaštitnika građana o tome da je situacija na tržištu rada u Srbiji loša, Vulin je rekao da je to ekonomska stvar i dodao da je danas u zemlji 16,8 odsto nezaposlenih, što je "značajno niže nego kad smo preuzeli vlast 2012. godine".
To je i dalje velika nezaposlenost i zato se borimo da situacija u toj oblasti bude što pre bolja, naglasio je Vulin.
Mirović: Sačuvali smo državu i uveli red i zakon 
Aktuelna vlast u Srbiji, predvođena Srpskom naprednom strankom, uspela je da sačuva državu i da u njoj uvede red i zakon, istakao je potpredsednik SNS Igor Mirović obraćajući se učesnicima manifestacije u Bačkoj Palanci, kojom je obeležen 1. maj i dan Pokreta socijalista.  

Poručivši da uvek, posebno pred stranim gostima, treba lepo govoriti o svojoj zemlji, Mirović je naglasio da je vladajuća koalicija uspela ne samo da očuva državu nego i da uvede red i zakon.
"Otkako smo zajedno preuzeli odgovornost za Srbiju, u našoj zemlji počeo je da se vraća red i zakon", istakao je Mirović naglasivši da bez tako stvorenog ambijenta nije moguće ni ostvarivanje prava na rad.
"Uspevamo da napravimo državu u kojoj će moći da se živi od rada i u kojoj će kućni budžeti biti puniji i kvalitetniji", naglasio je potpredsednik SNS-a.
Okupljenima na izletištu "Tikvara" obratio se i predsednik Pokrajinskog odbora SDPS u Vojvodini Nenad Ivanišević, poručivši da stranke vladajuće koalicije uspešno "mogu da urade ono što neki eksperti ne veruju".
"Mi smo spremni da, posle pokrajinskih izbora, pokažemo da Vojvodina može da bude zaposlenija", da može mnogo više da se radi i da se postižu znatno bolji rezultati na svim poljima nego do sada, poručio je Ivanišević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VULIN: Bolja vremena brže dolaze nego što smo očekivali

Izvor: Kurir, 01.Maj.2015

Slušao sam kad su govorili da ne valja Zakon o radu, da ne valja Vučić, da ne valja Vlada. A sad kada povećavamo plate i penzije, hoće li se neko izviniti i priznati svoje greške, kazao je Vulin i naglasio da je jedan od najznačajnijih uspeha aktuelne vlasti to što je stvorila uslove da “ovom...

Nastavak na Kurir...

Vulin: Bolja vremena dolaze brže nego što smo očekivali

Izvor: Blic, 01.Maj.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas u Bačkoj Palanci da, zahvaljujući dobrim rezultatima Vlade Srbije i naporima čitavog društva, bolja vremena u našoj zemlji dolaze brže nego što je očekivano...“..Povećanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.