Vučić sa radnicima za 1. maj: Povećanje plata i penzija veće nego ikada

Izvor: BKTV News, 01.Maj.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa radnicima za 1. maj: Povećanje plata i penzija veće nego ikada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa radnicima Rudarskog basena Kolubara i čestitao im 1. maj Praznik rada.

On im se zahvalio što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu.

"Hvala vam, kada god je bilo teško bili ste tu za svoju državu", rekao je Vučić koji je u Kolubaru došao sa ministrima energetike, rada i privrede, Aleksandrom Antićem, Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kao i vršiocem dužnosti direktora EPS-a Miloradom Grčićem.

 Premijer i izabrani predsednik Srbije je radnicima Rudarskog basena Kolubara, Polja D u Medoševcu, preneo da se razgovara i o zaštiti na radu, te nabavci bolje opreme.Danas je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao građanima 1. maj i poželeo da "idući dočekamo sa još većim brojem radnih mesta".

Najveće ulaganje u Kolubaru ove godine

Premijer je rekao i da će ove godine 250 miliona evra biti uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji.

Biće olakšane i javne nabavke u nartednih sto dana, što je važno za radnike, a važno je i zbog zamerki koje smo imali EPS-u i Ministarstvu, jer želimo da se podigne nivo prozividnje struje, ali i uglja.

"Namera je da proizvodnja uglja pređe 28 miliona tona, da stignemo proizvodnju iz 2016", poručio je premijer.

Nema trajnog umanjenja penzija za prevremeni odlazak

Predsednik Vlade Srbije rekao je i da neće biti trajnog umanjenja penzija za one koji nemaju beneficirani radni staž, a u penziju odu pre 65 godine.

On je kazao da će ta umanjenja penzija biti samo do 65 godine života, a razliku će pokriti vlada.

"To će nas koštati 220 miliona", rekao je Vučić.

Povećanje plata i penzija veće nego ikada 

Premijer Vučić rekao je da će povećanje plata i penzija biti značajnije nego do sada, "u stvari najveće do sada".

"Iz naseg ugla veliko, iz ugla naroda nikad dovoljno, ali najveće do sada", poručio je.  On je rekao da je u martu prosečna plata u Srbiji bila 391 evro, a da pre kraja godine treba da bude 430 do 440 evra. Odgovarajući na pitanje novinara o suficitu u budžetu i mogućnostima za povećanje plata i penzija u vezi s tim, premijer je rekao da će to biti vise nego do sada.

 "Za to postoje brojni razlozi, pre svega to sto smo štedeli, zaradili, sto su ljudi bili strpljivi i trpeljivi, a brojke o suficitu to nedvosmisleno potvrduju Ti su podaci bolji nego oni koje je prethodni put saopštio, a taj je novac uštedjen i narod će, porucio je, od toga polako početi da ima koristi", rekao je.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.