Vučić o povećanju plata i penzija: Ja sam veći MMF od MMF-a

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o povećanju plata i penzija: Ja sam veći MMF od MMF-a

"Na godišnjicu usvajanja zakona o radu republike Srbije i godinu dana od kada smo krenuli u suštinske reforme, treba da vidimo šta smo uradili, šta nismo i šta moramo da uradimo", rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji danas održava konferenciju za novinare na kojoj govorii o aktuelnim ekonomskim temama.

"Deficit nakon sedam meseci je 25 milijardi dinara. Imali smo suficit u julu u skladu sa planom. Zbog kamata koje plaćamo imamo ovako mali deficit", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Vučić.

On je dodao da smo došli u situaciju da krenemo u avgustu sa planom povećanja penzija i plata u javnom sektoru.

"Naša ideja je da ne bude onoliko koliko fiskalni deo dozvoljava. Tražićemo manje povećanje. Ne želimo da dobijamo političke poene", rekao je Vučić i dodao:

"Preuzimam na sebe ulogu lošeg momka. Ja sam veći MMF od MMF - a, zato što hoću da imamo sigurnost za buduća ulaganja za našu zemlju."

"Želim da vam kažem da je oporavak ekonomske aktivnosti povećan tokom drugog kvartala. Očekujemo povećanje BDP od 0,5 odsto. Ono u čemu smo uspeli je trgovina duvanskim proizvodima. Prodato je 17,5 odsto više paklica duvana više nego u 2014. godine, što govori o ozbiljnosti države i borbi protiv sive ekonomije", rekao je premijer.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dižemo sve penzije i dobar deo plata"

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi penzioneri u Srbiji dobiti povećanje penzija, i oni kojima je penzija smanjena ali i onima kojima nije...Vučić je na konferenciji za novinare kazao i da će 360.000 zaposlenih u javnom sektoru, kojima su plate bile smanjene, dobiti povećanje....

Nastavak na B92...

Vučić: Neće biti izbora

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da ne razmišlja o izborima i da ih neće biti, kao i da se reforme sprovode zbog građana, a ne političkih poena...Kako je rekao, SNS nema razloga da se plaši izbora, jer bi svakako imao "oko 40 odsto", a ako narod neće to, "onda će vladati neki drugi sa mora,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.