Vučić i MMF: Mogućnost za povećanje plata i penzija

Izvor: Mondo, 20.Maj.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i MMF: Mogućnost za povećanje plata i penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenili su danas da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za povećanje plata i penzija, saopšteno je posle sastanka.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Predstavnici MMF-a, koje je predvodio šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn, potvrdili su projekciju rasta od 3,5 odsto za ovu i četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odsto za narednu godinu, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio da je cilj Srbije da ostvari veći rast od projektovanog, uprkos globalnim izazovima i usporenom pivrednom rastu u zemljama Evropske unije.

Na sastanku je razgovarano i o efikasnijem upravljanju, boljoj realizaciji investicija u javnim preduzećima, među kojima su Elektroprivreda Srbije (EPS) i Resavica, privatizaciji Komercijalne banke i kompanije Petrohemija, kao i o reformi Poreske uprave.

Misija MMF-a koja od 10. maja boravi u Beogradu povodom razmatranja strukturnih reformi i makroekonomske situacije u Srbiji, u okviru novog savetodavnog aranžmana, sutra završava posetu.

"Standard građana Srbije sve viši do 2023."

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.