Vučić: Povećaćemo plate i penzije, osetiće građani boljitak do kraja godine

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Povećaćemo plate i penzije, osetiće građani boljitak do kraja godine

Premijer Aleksandar Vučić ijzavio je danas da će vlada u avgustu početi da razgovara sa MMF o povećanju plata i penzija. "I povećacemo plate i penzije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je naveo da su prosečne plate ostale iste kao u aprilu prošle godine, ali da će vlada obezbediti i da se podigne i javni sektor.

"Naša namera je da sprovodimo strukturne reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je reč o poreskoj administraciji i javnim preduzećima. Kada je reč o kapitalnim ulaganjima ja sam sada preuzeo na sebe nadgledanje i svu odgovornost i biće znatno bolje u maju", rekao je Vučić.

Kao najaveći problem Vučić je ocenio proces privatizacije, ali ipak, rekao je Vučić, gotovo 75 odsto fiskalnih zahteva MMF biće ispunjeno u prvoj godini programa.

"Pre kraja godine građani će u svojim džepovima osetiti znatno poboljšanje", rekao je Vučić.

Budžetski deficit Srbije poslednjeg dana aprila iznosi maksimalno 21,5 milijardi dinara, iako je bilo predviđeno da on iznosi 71 milijardu, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

Takav deficit Srbija nije imala u poslednjih deset godina, rekao je premijer na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

"Predvideli smo da budžetski deficit u aprilu iznosi 17,5 milijardi, a mi danas imamo suficit od 3,5 milijarde", istakao je premijer.

"Realno je da nemamo nikakav minus u kasi u aprilu", dodao je Vučić i dodao da bi u najlošijem slučaju dodatna ušteda mogla iznositi 17,5 ili 18 milijardi dinara.

To je, dodao je, deficit koji na godišnjim nivou imaju dve ili tri zemlje Evropske unije, dok sve ostale zemlje značajno više, rekao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Novca ima mnogo - povećaćemo plate i penzije, osetiće građani boljitak pre kraja godine

Izvor: Blic, 30.Apr.2015

Premijer Aleksandar Vučić ijzavio je danas da će vlada u avgustu početi da razgovara sa MMF o povećanju plata i penzija, i dodao da će građani osetiti boljitak pre kraja godine...- I povećaćemo plate i penzije - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije...On je naveo da su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.