Vučić: Ponovo ogromno povećanje penzija

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 22:11

Vučić: Ponovo ogromno povećanje penzija

"Nadam se da ćemo penzije da uvećamo 14-15 odsto, minimalno će biti 12 odsto", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"U Srbiji se neće smanjivati plate i penzije. Nemam probleme sa javnim dugom. Imamo najveće rezerve zlata u istoriji. Imamo deviznu sigurnost, kurs se više od 10 godina ne menja. Kod nas će plate i penzije da rastu", rekao je on.

"Ja sam smanjivao plate i penzije i obećao da će da rastu i to sam ispunio. Nadam se da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << penzije da uvećamo 14-15 odsto, minimalno će biti 12 odsto. I to sve na ovo povećanje koje smo već imali od 20 odsto. Brine me veliko smanjenje potrošnje u celoj Evropi, a to će se videti i kod nas. Očekujem da na kraju godine imamo rast BDP-a od oko 2,5 odsto. Ako bi tako imali desetak godina prestigli bismo mnoge zemlje Evrope. Što se plata tiče, biće značajno povećanja - ali ne može da ide onoliko koliko nekome padne na pamet. I da ima tih para ne može to tako da ide. Država nije džak za udaranje, samo dođi i uzmi od države", rekao je Vučić.

"U Beogradu će biti prosečna plata 1.500 evra", najavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.