Vučić: Penzije jesu imovina, ali ne nedodirljiva

Izvor: Press, 24.Okt.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Penzije jesu imovina, ali ne nedodirljiva

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u parlamentu da penzija jeste imovina, ali svakako ne nedodirljiva, te da je praksa u svetu pokazala da se penzije mogu smanjivati kako bi se spasle javne finansije.
On je, odgovarajući na primedbe šefova poslaničkih grupa iz opozicije da će penzioneri zbog najavljenog umanjenja penzija tužiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << državu Sudu u Strazburu, rekao da postoji pravo na mirno uživanje imovine, ali da je praksa pokazala da je upravo taj sud već donosio presude u korist tuženih država sa obrazloženjem da se penzije mogu umanjivati jer je reč o spašavanju javnih finansija.

"Mi sve ovo radimo upravo zato da bismo mogli da isplaćujemo penzije jer smo ne svojom krivicom došli u ovu situaciju", rekao je Vučić istakavši da očekuje da će se takvim tumačenjem rukovoditi i Ustavni sud Srbije ukoliko bude došao u situaciju da odlučuje o tome.
Čitajući izvode iz prakse Suda u Strazburu o tom pitanju na engleskom jeziku, Vučić je rekao da je važnije spasiti javne finansije, odnosno da je važnije spasiti pravo da penzije budu isplaćivane, a sve zbog neodgovorne vlasti koja je Srbiju dovela u tu situaciju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Penzije su imovina,ali nedodirljiva

Izvor: B92, 24.Okt.2014

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da penzija jeste imovina, ali svakako ne nedodirljiva...Kako je rekao, praksa u svetu pokazala je da se penzije mogu smanjivati kako bi se spasle javne finansije...On je, odgovarajući na primedbe šefova poslaničkih grupa iz opozicije da će penzioneri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.