Vučić: MMF daje veće penzije i plate, a ja eto, neću!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: MMF daje veće penzije i plate, a ja eto, neću!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je MMF dozvolio povećanje plata i penzija i to veće nego što je očekivao, ali da on neće ići sa tim maksimumom.

Šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je da će u fokusu razgovora u okviru revizije aranžmana biti pored seta politika i budžet za 2016.

- Stigli smo u Beograd kako bi razgovarali o trećoj reviziji "stend baj" aranžmana iz predostrožnosti koji smo zaključili sa Srbijom - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ruf dodajući da je planirano da razgovori traju dve sedmice.

Premijer je precizirao da će iskoristiti "manji okvir od dozvoljenog za povećanje plata i penzija", jer je novac potreban i za investicije i zapošljavanje mladih.

- MMF bi nam dozvolio da više povećamo plate i penzije nego što sam mislio, ali ja to neću. Eto, neću - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i primetio da bi to malo ko tako otvoreno rekao, ali da se on ponaša ogovorno i da vodi računa o interesima zemlje.

- Ovo niko normalan ko se bavi politikom u Srbiji ne bi rekao, ali evo ja sam rekao zato što me ne zanima ko će da glasa za mene, već da Srbija bude zdrava zemlja, zato što želim u budućnost i da se menjamo - poručio je premijer.

On je objasnio da će da novac u budžetu "držati na niovu na kome će imati više rezervi za investicije i za programe za zapošljavanje mladih".

Premijer je rekao da je MMF dozvolio veće povećanje od očekivanog zbog dobrih rezultata.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.