Vojska naplaćuje dug, Nenad Vranjanac ostao bez pola penzije

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jun.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska naplaćuje dug, Nenad Vranjanac ostao bez pola penzije

Grešku vojne administracije plaća teško bolestan penzioner

Apel da se vojni invalidni penzioner Nenad Vranjanac (34) oslobodi duga od 446.000 dinara, nastao greškom administracije, nije urodio plodom. Stiglo je izvrešno rešenje po kome će ovaj teško bolestan čovek morati u naredne dve godine da izdvaja po pola penzije.

„To praktično znači da ostajem bez sredstava za život budući da plaćam alimentaciju i kredit koji sam podigao za stan. Za >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << lekove, hranu i komunalne troškove mi ne ostaje ni jedan jedini dinar. Ne znam kako ću preživeti, ne znam šta da radim, ne znam gde da tražim izlaz“, priča za Jugmediu ovaj, gotovo, nepokretan čovek koji boluje od miltipla skleroze.

Vranjanac je vojni penzioner. Njega je tužila Vojska Srbije, odnosno Ministarstvo odbrane koje je naknadano otkrilo da nije imao pravo na nadoknadu za plaćanje kirije je jer s porodicom stanovao kod tasta u Nišu.

„Propise nisam poznavao, verovao sam adminsitraciji. Sada ja plaćam njihovu grešku“, objašnjava.

U međuvremnu je ostao potpuno sam, na trećem spratu zgrade u Radničkom naselju. O njemu brinu komšije jer se jedva kreće i uz pomoć štaka.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.