Vojne penzije od 1. decembra veće za 11 odsto

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojne penzije od 1. decembra veće za 11 odsto

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je danas da će penzije za oko 40.000 vojnih penzionera biti povećane od 1. decembra za 11 odsto

"Danas je održan zajednički sastanak ministra za rad Aleksandra Vulina i predstavnika vojnih penzionera kome sam prisustvovao i na kome je dogovoreno da od 1. decembra penzije budu povećane za 11 odsto, kao i da vojnim penzionerima retroaktivno budu isplaćene obaveze koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je neko preuzeo u ranijem periodu", kazao je Gašić na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost u Beogradu.

Predstavljajući izveštaj o radu tog ministarstva u periodu jul-septembar, Gašić je dodao da je taj resor od planiranih 57 milijardi dinara iz budžeta za 2015. godinu do danas potrošio oko 35 milijardi ili 65 odsto.

Ministar je kazao i da je u toku ove godine rešeno stambeno pitanje 963 pripadnika Vojske Srbije, kao i da će do kraja godine biti obezbedjeno još 70 stanova.

"Ministarstvo odbrane danas nema nijedan dinar obaveza, imamo jedan od najuravnoteženijih budžeta gde se oko 53 odsto sredstava izdvaja za plate, a 17 odsto za investiciona ulaganja", rekao je Gašić.

Sednica skupštinskog odbora i dalje traje.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Gašić: Vojne penzije od 1. decembra biće povećane

Izvor: RTS, 09.Nov.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će penzije za oko 40.000 vojnih penzionera biti povećane od 1. decembra za 11 odsto. . Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.