Viša granica za penziju za 6 meseci

Izvor: B92, Beta, 23.Dec.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viša granica za penziju za 6 meseci

Beograd -- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je saopštio da se 1. januara 2010. godine starosna granica za penzionisanje povećava za šest meseci.

U saopštenju se podseća da od tada muškarci koji žele u penziju, treba da imaju 64 i po godine, a žene 59 i po, i po 17 godina penzijskog staža.

"Ostaje mogućnost penzionisanja sa 40 odnosno sa 35 godina staža osiguranja i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najmanje 53 godine života", piše u saopštenju. Građani koji žele da se penzionišu po važećim propisima, to mogu uraditi do 31. decembra i zahtev podneti i u preporučenom pismu.

Po propisima iz ove godine, muškarci koji nameravaju da odu u penziju treba da imaju 64, a žene 59 godina starosti, i najmanje 18 godina penzijskog staža, a radni odnos mora da prestane najkasnije 30. decembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.