Viktorija Nuland odlazi u penziju

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 17:25

Viktorija Nuland odlazi u penziju

Podsekretarka za politička pitanja SAD Viktorija Nuland obavestila je državnog sekretara Entonija Blinkena da namerava da napusti tu funkciju i ode u penziju.

To je saopšteno iz Blinkenovog kabineta.

''Viktorija Nuland mi je dala do znanja da namerava da se povuče u narednim nedeljama sa mesta podsekretara za politička pitanja, što je uloga u kojoj je ona personifikovala posvećenost predsednika Bajdena da vrati diplomatiju u centar naše spoljne politike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i oživi američku globalnu politiku i liderstvo u ključnom trenutku za našu naciju i svet'', poručio je Blinken.

On je naveo da su on i predsednik SAD Džozef Bajden zatražili od podsekretara za menadžemnt Džona Basa da bude vršilac dužnosti podsekretara za politička pitanja dok se ne izabere ko će naslediti Nulandovu.

''Veoma smo zahvalni na Viktorinoj službi i na trajnom tragu koji je ostavila ovoj instituciji i svetu'', poručio je Blinken.

Nulandova je obavljala funkciju podsekretara od jula prošle godine, dok je u drugom mandatu bivšeg predsednika SAD Baraka Obame obavljala funkciju pomoćnika državog sekretara za evropska i evroazijska pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Viktorija Nuland napušta Bajdenov tim, odlazi u penziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2024

Podsekretarka za politička pitanja SAD Viktorija Nuland obavestila je državnog sekretara Entonija Blinkena da namerava da napusti tu funkciju i ode u penziju, saopšteno je danas iz Blinkenovog kabineta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.