Važnije smanjiti nezaposlenost i pokrenuti privredu

Izvor: S media, 30.Avg.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važnije smanjiti nezaposlenost i pokrenuti privredu

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić izjavio je danas da je pitanju odmrzavanja plata i penzija u Srbiji dat "preveliki značaj" i da je od toga važnije smanjiti nezaposlenost, pokrenuti privredu i povećati izvoz.

Savić je istovremeno ocenio kao pozitivno to što je sa Medjunarodnim monetarnim fondom dogovoreno da milion penzionera, što je veći broj nego što je prvobitno bilo predvidjeno, dobije ove jeseni po 5.000 dinara jednokratne pomoći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Ta mera apsolutno ima smisla i ona treba pre svega da se sprovodi prema najsiromasnijim gradjanima Srbije, a to su uglavnom penzioneri sa najnižim penzijama i apsolutno podržavam tu vrstu mere", kazao je Savić, dodajući da misli da vlada treba da vodi tu vrstu socijalne politike izdašnije nego što je do sad.

Savić je rekao da, iako ne potcenjuje činjenicu što u Srbiji postoji veliki broj penzionera sa veoma niskim primanjima kojima bi svako povećanje primanja bilo važno, "to nije goruće pitanje danas".

"Smatram da u ovom trenutku postoji mnogo važnih stvari, a to je kako Srbija da oporavi proizvodnju, smanji ogromnu nezaposlenost, odnosno preokrene tendenciju njenog porasta i poveća izvoz", precizirao je Savić i ukazao da bi jedino suštinsko poboljšanje u tri navedena segmenta dalo realnu osnovu za povećanje društvenog bruto proizvoda , odnosno za realan rast plata i penzija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.