VUJOVIĆ: Moguće veće plate i penzije, ali NEMA VERESIJE!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jun.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUJOVIĆ: Moguće veće plate i penzije, ali NEMA VERESIJE!

- Povećanje plata u javnom sektoru i penzija biće moguće čim ponovo ostvarimo dobre rezultate poput dosadašnjih, ali to nećemo raditi na veresiju - poručio je danas ministar finansija Dušan Vujović.

Ukoliko to bude slučaj i u ovoj godini bude doneta odluka o povećanju, to bi moralo da bude obuhvaćeno zakonom o budžetu za narednu godinu, koji je efektivan od 1. januara 2017. objasnio je on na Samitu NIN Fokusa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Bečićima.

Vujović je, komentarišući izjavu šefa Misije MMF Džejmsa Rufa da povećanje plata i penzija ne dolazi u obzir, rekao da je Fond neko ko, kao kontrolor, više voli da gleda konzervativnu stranu.

On je podsetio da razgovori sa MMF počinju u ponedeljak, kada će “sve teme biti na tapetu”.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Imamo razgovore o četvrtoj reviziji, koja obuhvata kraj 2015. i petoj koja se odnosi na prvi kvartal 2016 - rekao je on i dodao da su svi fiskalni pokazatelji premašili očekivanja.

Vujović je rekao da je Dejvid Lipton, drugi čovek MMF rekao da program mora da ima tri stuba, kao "mercedesov" znak - makrofiskalna stabilnost, konsolidacija finasijskog sektora i pokretanje rasta.

- Uradilo smo mnogo na svim poljima - rekao je ministar i podsetio da je Fond kontrolor, te da političari i lideri isti fenomen gledaju sa različitih strana.

- Kad postavimo novi prostor hoćemo da povećamo primanja bez odlaganja, ali nećemo to raditi na veresiju, već kad ostvarimo nove rezultate - rekao je Vujović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MINISTAR NAJAVLJUJE VEĆE PLATE Vujović: Povišice prema zasluzi

Izvor: Kurir, 11.Jun.2016, 05:29

...Povećanje plata u javnom sektoru i penzija biće moguće od 1 januara sledeće godine ako ostvarimo dobre rezultate u ovoj godini, poručio je ministar finansija Dušan Vujović na Samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona u Bečićima..Komentarišući izjavu Džejmsa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.