Izvor: Njuz.net, 12.Nov.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unuk rešio da daje babi i dedi deo džeparca da bi im pomogao da prežive sa povećanom penzijom

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeZRENJANIN, 12. novembar 2015, (Njuz) – Desetogodišnji Luka Nakić iz Zrenjanina rešio je da svakog meseca odvaja deo svog džeparca za babu i dedu jer želi da im pomogne da prežive sa povećanom penzijom. Ovaj učenik četvrtog razreda osnovne škole kaže da se na ovaj potez odlučio kada je saznao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << su babina i dedina penzija povećane za po 289 dinara.
-Kada sam čuo koliko iznosi to povećanje rešio sam da pomognem babi i dedi da sastave kraj sa krajem. Meni, recimo, povećanje džeparca u tom iznosu ne bi ništa značilo jer za te pare i ne može bog zna šta da se kupi. Računao sam da kada bih svakog dana izdvojio samo 20 dinara i dao ih babi i dedi to bi bilo više novca od onog koji su oni dobili na račun povećanja – rekao je Luka.
-Očekujem da će mi i roditelji pomoći u ovoj akciji jer, na svu sreću, nisu prosvetni radnici, poput tate i mame mog najboljeg druga Laze, pa imaju normalne plate. Laza je njima morao da deo džeparca, kao neki vid jednokratne pomoći – ispričao je za Njuz ovaj mali Zrenjaninac.
Luka je napomenuo da mu je drago zbog toga što država nije preuzela i finansijsku brigu o đacima.
-Kada bi zavisli od države đaci ne bi imali ni za kiflu – zaključio je on.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.