Uhapšen zbog primanja mita

Izvor: RTS, 23.Jan.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog primanja mita

U nastavku borbe protiv korupcije, uhapšen službenik leskovačke filijale Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Petar Simonović zbog malverzacija oko invalidskih penzija.

Policija je uhapsila službenika leskovačke filijale Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Petra Simonovića (60) zbog primanja mita.

Načelnik policijske uprave Dejan Radenković je izjavio da se radi o dobro organizovanoj i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << planiranoj akciji i da je policija uhapsila Simonovića u nastavku borbe protiv korupcije.

Simonović je uhapšen 21. janura oko 18 časova, neposredno pošto je od jednog građanina uzeo 4.000 evra da bi mu omogućio dobijanje invalidske penzije.

U trentuku hapšenja kod njega su pronađena još 3.000 evra koje je istog dana uzeo od drugog čoveka kome je takođe obećao invalidsku penziju.

Pored novca, kod njega je pronađeno više fotokopija ličnih karata kao i razna medicinska dokumentacija od Fonda PIO.

Radenković je rekao da će policija izvršiti detaljnu proveru rada i poslovanja službenika filijale Fonda PIO u Leskovcu i pozvao građane da prijave svaki vid korupcije.

Simonović, koji je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, radio je na poslovima stručnog saradnika sa invalidskom komisijom.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.