Izvor: B92, 14.Apr.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog prikrivanja smrti oca

Bor -- Borska policija privela je Aleksandra Š. iz Bora, zbog osnovane sumnje da je skoro dve godine krio smrt svog oca Rame Š. kako bi podizao njegovu penziju.

Rodbina pokojnog Rame Š. prijavila je njegov nestanak, a borski policajci su nakon višednevne portage pronašli njegovo telo u stanu u kojem je živeo. Prema prvim saznanjima, beživotno telo Rame Š. u stanu se nalazilo od oktobra 2007. Godine.

Leš 78-godišnjeg Rame Š, od kojeg je preostao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo skelet, policija je otkrila nakon višednevne potrage za njim, juče popodne u stanu u u ulici Moše Pijade 49 u Boru, u kojem je nesretni starac živeo.

Borski inspektori odmah su uhapsili njegovog sina, pedeset sedmogodišnjeg Aleksandra Š, zbog osnovane sumnje da je skoro dve godine krio smrt svoga oca kako bi podizao njegovu penziju.

"Naime, osumnjičeni nije prijavio smrt svoga oca, koji je preminuo, već je stan u kojem je preminuo njegov otac zaključao i u periodu do današnjeg dana podizao i koristio njegovu penziju", kaže Dalibor Baj, portparol policijske uprave Bor.

Komšije pokojnog Rame Š. kažu da su ga poslednji put videle živog pre nešto više od dve godine, ali da im ništa nije bilo sumnjivo, jer mu je sin osumnjičeni Aleksandar Š. u međuvremenu dolazio u posete.

"I baš sam par puta videla njegovog sina, tu smo komšije sretnemo se, I pitam kako je Ramo, ne viđamo ga? Dobro je, kaže", priča jedna komšinica.

"To je čudo, čudo I za mene, da u zgradi niko ništa ne zna. Nije to toliko velika zgrada", kaže komšija.

Borska policija odredila je Aleksandru Š. policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predat istražnom sudiji okružnog suda u Zaječaru.

Telo pokojnog Rame Š. poslato je na obdukciju kako bi bilo utvrđeno da li je umro prirodnom ili nasilnom smrću.

Nadležni iz Filijale republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje u Boru podneli su Protiv Aleksandra Š. i krivičnu prijavu zbog prevare, jer je, podižući penziju svog pokojnog oca prema njihovim saznanjim oštetio Fond za pola miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.