U penziju ispraćen 71 rudar

Izvor: RTS, 06.Avg.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U penziju ispraćen 71 rudar

Povodom Dana rudara Srbije, 6. avgusta, iz devet rudnika Javnog preduzeća za podzemnu eksplotaciju uglja JP PEU, svečano je u penziju ispraćen 71 rudar, među kojima je sedam žena, izjavio je Tanjugu koordinator za informisanje u Sindikatu radnika JP PEU Dragan Simić.
Najviše rudara, 20, u penziju je otišlo iz Rudnika "Rembas", najvećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najstarijeg u JP PEU, napomenuo je Dragan Simić i precizirao da je reč o zaposlenima u JP PEU koji su stekli uslove za penziju između dva Dana rudara.
Iz Ibarskih rudnika u penziju je ispraćeno osam, iz Vrške čuke tri, iz Štavlja šest, iz Jasenovca četiri, iz Rudnika Soko devet, Lubnice šest, Bogovine 11 i Aleksinačkih rudnika četiri, precizirao je Simić.
Svečani ispraćaj je upriličen u matičnim rudnicima, a rudarima novim penzionerima su po tradiciji uručeni satovi i zakonska otpremnina.
Simić je podsetio da je ovog leta Sindikat JP PEU, poslao na rehabilitaciju u banje i mora 400 rudara, prema preporuci lekara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.