Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 10:39

Šumaher u Formuli 1 2021. godine

Mladi Mik Šumaher od sleće sezone u američkom Hasu

Devet godina nakon odlaska legendarnog Mihaela Šumahera u penziju, gledaćemo novog Šumahera u Formuli jedan. Mladi Mik Šumaher će od naredne sezone biti član američke ekipe Has i debitovaće na velikoj nagradi Australije.

Iako na leđima nosi breme sedmostrukog šampiona sveta, mladog Mika (21) to nije sprečavalo da dominira u svojim dosadašnjim kategorijama. Bio je šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Formule 3 2018. godine, a ovog vikenda u Bahreinu može da overi titulu u Formuli 2.

Mik je išao fazvojnim putem. Započeo je na kartingu, potom učestvovao u Formuli 4, a onda išao stepenik po stepenik do velike scene. U aprilu 2019. godine postao je deo Ferarijeve vozačke akademije i do sada učestovao u testiranju Skuderije.

Naredne sezone Šumaher će u Hasu voziti zajedno sa mladim ruskim vozačem Nikitom Mazepinom, koji je dan ranije promovisan u novog vozača američkog tima.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ISTORIJA: Šumaher ponovo vozi u Formuli 1!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020

To se čekalo...Tradicija se nastavlja u Formuli 1! Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera, debitovaće u "najbržem cirkusu na svetu" sledeće sezone!..Samo devet godina posle odlaska "u penziju" legendarnog Nemca, Šumijevi navijači dočekali su da gledaju i njegovog sina...Mik će u sledećem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.