ISTORIJA: Šumaher ponovo vozi u Formuli 1!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 12:31

ISTORIJA: Šumaher ponovo vozi u Formuli 1!

To se čekalo.

Tradicija se nastavlja u Formuli 1! Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera, debitovaće u "najbržem cirkusu na svetu" sledeće sezone!

Samo devet godina posle odlaska "u penziju" legendarnog Nemca, Šumijevi navijači dočekali su da gledaju i njegovog sina.

Mik će u sledećem ciklusu biti član američke ekipe Has i debitovaće na velikoj nagradi Australije.

Pominjala se mogućnost da vozi za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alfa Romeo ove godine, gde je vozio i kao test vozač, međutim, na kraju je, ipak, ostao u Formuli 2, gde je posle 11 trka na liderskoj poziciji sa 205 poena, 14 više od drugoplasiranog Kaluma Ilota iz Velike Britanije.

Germany’s @SchumacherMick joins Haas F1 Team as part of our all-new driver lineup for the 2021 Formula 1 season ⤵️#HaasF1https://t.co/P20qleWLac

— Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 2, 2020

- Činjenica da ću sledeće godine biti član Formule 1 čini me neverovatno srećnim i ostajem bez reči. Želeo bih da se zahvalim Has timu, Ferariju i Ferarijevoj vozačkoj akademiji što su mi ukazali poverenje. Želim da proznam i pružim svu svoju ljubav roditeljima, znam da im sve dugujem. Oduvek sam verovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1 - rekao je Mik Šumaher, a potom nastavio:

- Ogromna zahvalnost takođe i svim sjajnim ljubiteljima moto-sporta koji su me podržavali tokom karijere. Daću sve od sebe, kao i uvek i radujem se što ćemo zajedno proći kroz ovo putovanje - istakao Šumaher junior.

U dosadašnjoj karijeri, Mik je bio šampion Formule 3 pre dve godine, a ovog vikenda u Bahreinu može da overi titulu u Formuli 2. Mihaelov naslednik je u trkački svet uplovio na kartingu, zatim učestvovao u Formuli 4, a onda išao stepenik po stepenik do velike scene.

U aprilu 2019. godine postao je deo Ferarijeve vozačke akademije i do sada učestovao u testiranju Skuderije. Partner Miku Šumaheru sledeće sezone u Hasu biće mladi Rus Nikita Mazepin.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.