Studenti ostali bez porodičnih penzija

Izvor: S media, 22.Nov.2010, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti ostali bez porodičnih penzija

Akademcima Republički fond PIO privremeno je obustavio isplatu, jer zato što dok traju ispiti ne mogu da imaju evidenciju o tome ko će sve upisati narednu godinu.

Studentima koji primaju porodične penzije Republički fond PIO privremeno je obustavio isplatu! Na ovaj potez su se odlučili, kako kažu, zato što dok traju ispiti ne mogu da imaju evidenciju o tome ko će sve upisati narednu godinu, a upravo je ova potvrda uslov za dobijanje porodične penzije. Ipak, studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se ovaj „recept“, koji se, inače, primenjuje prvi put u dugačkoj praksi Fonda, ni najmanje ne dopada, jer o tome nisu čak ni obavešteni.

Dostava

Potvrde o redovnom upisu godine studenti mogu da dostave Fondu najkasnije do 30. novembra. To moraju da urade lično u filijali koja im isplaćuje penzije ili da pošalju preporučenu poštansku pošiljku. Na potvrdi obavezno mora da se naznači JMBG roditelja po osnovu koga je ostvarena penzija.

- Nijednog trenutka nije rečeno da će privremeno biti prekinuta isplata. Pri tom su produžili rok za dostavljanje potvrda do 30. novembra, pa je nejasno zašto sada primenjuju sankcije. - pita se i Jovan P, student Mašinskog fakulteta u Beogradu, kojem je mesečni iznos od 14.600 dinara neophodan za plaćanje kirije.

Studenti najavili nove proteste

U Fondu PIO kažu da su za ovakvom merom posegli jer im se dešava da studenti ne upišu narednu godinu, a Fond im je uplatio novac. Posle nemaju način da ga vrate i čitav se proces razduživanja otegne.

Ministarstvo nema para za zahteve studenata

- Svim studentima koji su korisnici porodične penzije smo od 30. septembra privremeno obustavili isplatu i to smo učinili zato što želimo da sprečimo situacije u kojima naknadno potražujemo preplaćene iznose penzija. A to činimo u slučajevima kada nam se ne dostave školske potvrde - objašnjava Jelica Timotijević iz Fonda PIO. - Svako ko donese potvrdu da je redovno upisao godinu odmah će ostvariti pravo na isplatu.

B. Stjelja

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti ostali bez porodičnih penzija

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2010, 00:30

Akademcima Republički fond PIO privremeno je obustavio isplatu, jer zato što dok traju ispiti ne mogu da imaju evidenciju o tome ko će sve upisati narednu godinu

Nastavak na Večernje novosti...

Studenti bez porodičnih penzija

Izvor: B92, 23.Nov.2010

Beograd -- Akademcima fond PIO privremeno obustavio isplatu porodičnih penzija, zato što dok traju ispiti ne mogu da imaju evidenciju ko će sve upisati narednu godinu... Na ovaj potez su se odlučili, kako kažu u PIO, zato što dok traju ispiti ne mogu da imaju evidenciju o tome ko će sve upisati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.