Stariji Beograđani i penzioneri s Vučićem u Konaku

Izvor: RTS, 30.Mar.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stariji Beograđani i penzioneri s Vučićem u Konaku

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da više od 70 odsto penzionera danas ima veće penzije nego pre tri godine, a da će ove godine penzije biti povećane "najmanje jedanput, za stalno".
"Oko 70 odsto penzionera već ima minimalno veće penzije, ali veće. Ovih 30 odsto ima niže i to ćemo da promenimo ove godine", rekao je Aleksandar Vučić u susretu sa starijim Beograđanima i penzionerima u Miloševom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konaku.

Dodao je da će biti verovatno i jednokratnog davanja, tako da će penzioneri biti zadovoljniji i imati više novca u novčaniku.
Penzioneri su poručili da će Vučić imati njihovu podršku na izborima 2. aprila, jer, kako su ga "opomenuli", posao nije završen.
"Ne smete da stanete, moramo napred i da pokažemo celom svetu da smo najbolji", rekli su penzioneri.
Oni su zahvalili premijeru što je svestan koji su oni teret podneli, imali razumevanja i imaće ga, kažu, uvek za izgradnju naše zemlje i boljitak svih.
"Imate našu podršku i pomoć da od Srbije napravite najlepše mesto na zemaljskoj kugli, gde će se najlepše živeti. Vi omogućavate da naša deca ostanu ovde, u svojoj zemlji, da se zaposle i da pristojno žive od svojih primanja, molim vas da tako i nastavite", rekla je jedna starija sugrađanka Vučiću.
Vučić je primetio da je svakom njegov problem najveći, ali su penzioneri bili najčvršći stub u pripremi teških reformi, što obično nije slučaj u svetu, i da im je zato veoma zahvalan.

"Hvala što ste dali veliku podršku, ne meni, već državi Srbiji, jer bez vaše podrške i pomoći ništa ne bismo uspeli. Kada se sprovode velike reforme obično se računa da će to klinci da izguraju i da budu najjači faktor", rekao je Vučić u razgovoru sa penzionerima, s poštovanjem kao prema ljudima koji razumeju državu.
Penzioneri, veruje, najbolje razumeju šta je država, jer su živeli i radili u doba kad je Jugoslavija bila uspešna na međunarodnom planu, kad su mogli da zarade penzije.
Neki su, kaže, "pojeli" te njihove penzije i veruje da razumeju da penzija ne bi ni bilo da nisu preduzete teške mere.
U Konaku je inače veliki broj penzionera. Oni su Vučića dočekali u veseloj atmosferi, uz starogradsku muziku.
Penzioneri su za Tanjug rekli da su došli da podrže Vučića, jer smatraju da on može omogućiti napredak države i nova radna mesta za mlade ljude.
Zadovoljni su, kažu, jer im penzija stiže "svakog 10. i 25." u mesecu i veruju da će tako ostati ukoliko Vučić postane predsednik Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.