Štafeta „Bratstvo i jedinstvo“ posle 25 godina ponovo u Pirotu

Izvor: juGmedia, 08.Maj.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štafeta „Bratstvo i jedinstvo“ posle 25 godina ponovo u Pirotu

PIROT – Štafeta “ Bratstva i jedinstva“  danas je posle 25 godina pauze stigla ponovo u Pirot iz Niša a primopredaja je bila ispred kancelarije Opštinskog komiteta Komunističke partije u ovom gradu.

Portparol Komiteta KP u Pirotu, potpukovnik u penziji Nikola Jezdimirović rekao je da je ovo povratak Komunističke partije ‘’koja je mala ali odabrana’’.

“Srećni smo zbog toga što je Štafeta ponovo kod nas. To za mene znači mnogo i da će narod da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uvidi ko treba da vlada”, kazao je Jezdimirović, koji je govorio u duhu jugonostalgije i sećanja na Titovo vreme.

Štafetu će dva dana  u prepodnevnim časovima nositi ulicama Pirota, a gradjani će moći da je vide u kancelariji Komunističke partije. U petak će krenuti put Bele Palanke.

Emilija Kamenović (25) je od predstanika Komunističke partije iz Niša preuzela Štafetu u Pirotu.

“Pripala mi je čast da nosim Štafetu i zbog toga sam jako srećna. Ne pamtim vreme kada se  nosila Štafeta za Dan mladosti širom bivše Jugoslavije”, rekla je ona.

Predsednik Gradskog komiteta KP u Nišu Zoran Mladenović je rekao da je Štafeta krenula iz Bihaća, prošla Crnu Goru  i Makedoniju i stigla u Niš.

“Dva dana je u Pirotu,  potom ide u Belu Palanku i onda širom Srbije  da bi je 25. maja u Memorijalnom centru ’’25. maj’’ predali predsedniku Komunistiičke partije Joški Brozu, unuku Josipa Broza Tita”, rekao je Mladenović.

Organizator  nošenja Štafete je „Liga antifašista jugoistočne Evrope“, zajedno sa svim organizacijama i Komunističkim partijama sa prostora bivših jugoslovenskih republika koje su članovi „Lige antifašista“, kao i organizacije koje podržavaju Jugoslovenski antifašistički pokret.

(Kraj)paz/ena
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.