Sretenjsko ordenje i za južnjake - na spisku vladika Arsenije, čika Sele, Kerber

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2024, 14:30

Sretenjsko ordenje i za južnjake - na spisku vladika Arsenije, čika Sele, "Kerber"

Odlikovanja povodom Dana državnosti zaslužnim pojedincima i institucijama dodeliće večeras u 18 sati predsednik Aleksandar Vučić, a na za sada nezvaničnom spisku koji su objavili mediji među dobitnicima sa juga su episkop niški Arsenije, grupa Kerber, čuvar Čegra Selomir Marković, akademik Ninoslav Radovanović, ginekolog u penziji iz vlasotinačkog sela Slavko Krstić, radiolog iz Niša Zoran Radovanović i porodična >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << firma iz Prokuplja.

Na spisku koji zasad nije objavljen na zvaničnom sajtu predsednika Vučića, ali jeste u medijima, biće dodeljeno 107 priznanja, Sretenjsko ordenje i medalje za zasluge pojedincima i institucijama.

S obzirom na to da nisu za svakog dobitnika navedeni svi biografski podaci, nije moguće precizno utvrditi ko je sve sa juga Srbije među njima, a oni koje su novinari prepoznali sa spiska su primarijus doktor Slavko Krstić, ginekolog akušer u penziji, inače rodom iz sela Dadince kraj Vlasotinca, koji bi trebalo da dobije Sretenjski orden trećeg stepena.

Na spisku je i akademik Ninoslav Radovanović, rođeni Nišlija, koji je pred decembarske izbore bio i na spisku onih koji podržavaju listu "Srbija ne sme da stane", a njemu bi trebalo da pripadne Sretenjski orden prvog stepena. Isti orden, ali drugog stepena, namenili su episkopu niškom Arseniju.

Karađorđevu zvezdu, drugi stepen dobio je i doktor Zoran Radovanović, radiolog i nekadašnji direktor Kliničkog centra Niš.

Zlatne medalje za zasluge bi trebalo da pripadnu čuvaru niškog spomenika na Čegru Selomiru Markoviću, grupi Kerber koja je proslavila 40 godina postojanja i dobila najviše priznanje Niša za 2023. godinu, kao i porodičnoj firmi "Auto Mirko" iz Prokuplja.

Zvanični dobitnici svih priznanja biće poznati večeras, jer je od 18 sati najavljena svečana ceremonija uručenja odlikovanja u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

* Tekst je dopunjen informacijom da je među dobitnicima i Zoran Radovanović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.